Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Tvorba čárových kódů

Chcete-li vytvořit čárový kód, je nutné vybrat formát průmyslového standardu a zadat číslice, které průvodce čárovými kódy zakóduje. Můžete vytvářet různé typy čárových kódů, včetně ISBN čárových kódů s 13 číslicemi. Čárový kód můžete upravovat později.

Změna vlastností průmyslových standardů

Když generujete čárový kód, můžete měnit mnoho vlastností průmyslových standardů a zjednodušovat tak jeho načtení skenerem. Čárový kód musí být čitelný již při prvním čtení skenerem.

Vzhled čárového kódu je ovlivněn pěti nastaveními: rozlišení tiskárny, omezení šířky čáry, zvětšení, výška čáry a poměr širokých k úzkým.

Může dojít ke zkreslení tisku, které ovlivňuje měření čárového kódu. Lze nastavit omezení šířky čáry – počet odebraných pixelů z původní šířky čáry – a zabránit tak zkreslení. Zvětšení zvyšuje velikost celého obrázku, zatímco výška čáry mění pouze výšku čar. Poměr širokých k úzkým se týká vzdálenosti mezi širokými čarami a mezerami a úzkými čarami. Vysoký poměr rozšiřuje čárové kódy a usnadňuje skenování.

Můžete změnit možnosti písmo, tloušťku, zarovnání a velikost textu.

Změnou možností čárového kódu můžete změnit jeho vzhled. Například můžete do spodní nebo horní části čárového kódu umístit text doplňkového kódu, kontrolovat zda jsou číslice vystředěny a zobrazovat počáteční a koncové znaky.

Vytvoření čárového kódu Zp t nahoru

*

Do výkresu se přidá kompletní čárový kód jako objekt.

Široké čárové kódy se čtou přesněji než úzké čárové kódy.

Vytvoření čárového kódu ISBN se 13 číslicemi Zp t nahoru

*

Chcete-li čárový kód upravovat přímo, vyjměte jej a vložte zpět do aplikace CorelDRAW jako metasoubor systému Windows (WMF).

Postup při úpravě čárového kódu Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.