Přidání sloupců do textových rámečků

Postup při přidání sloupců do textového rámečku

Změna velikosti sloupců textových rámečků

Změna toku obousměrného textu ve sloupcích


Ve sloupcích je možné rozvrhnout text. Sloupce jsou užitečné k navrhování projektů s velkým množstvím textu, například bulletinů, časopisů a novin. Vytvořené sloupce mohou mít jednotnou nebo různou šířku a mezery mezi sebou. Na sloupce můžete také použít tok zprava doleva u obousměrného (bidi) textu, například arabštiny nebo hebrejštiny (povšimněte si, že je tato možnost dostupná pouze pro určité jazyky).

Text v rámečku (vlevo) byl rozvržen do dvou sloupců (vpravo).

Postup při přidání sloupců do textového rámečku Zp t nahoru
Změna velikosti sloupců textových rámečků Zp t nahoru

 

Klikněte na nástroj Text . Přetáhněte boční úchyt výběru sloupce.
ukotvitelném panelu Vlastnosti klikněte na tlačítko Rámeček a zobrazte možnosti související s rámečky. Klikněte na tlačítko Sloupce a zadejte hodnoty do polí Šířka nebo Mezera.
ukotvitelném panelu Vlastnosti klikněte na tlačítko Rámeček a zobrazte možnosti související s rámečky. Klikněte na tlačítko Sloupce a zaškrtněte políčko Stejná šířka sloupců.
Změna toku obousměrného textu ve sloupcích Zp t nahoru

*

Možnost Sloupce zprava doleva je dostupná pouze pro obousměrné jazyky, jako je hebrejština a arabština. Musí být rovněž nainstalována správná klávesnice.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)