Písmo Adobe Type 1 (PFB)

Technické poznámky k písmům Adobe Type 1


Písmo Adobe Type I (PFB) je formátem souboru, který ukládá písma Adobe Type 1. Většina písem Type 1 jsou písma formátu single master a podporují pouze úpravy stylu, jako například styl Roman, kurzíva a tučný styl. Písmo Type 1 formátu single master obsahuje dva soubory: soubor Printer Font Metrics (PFM) a soubor Printer Font Binary (PFB).

Některá písma Type 1 jsou k dispozici také ve formátu multiple master. U písem ve formátu multiple master lze přizpůsobit prvky návrhu, jako jsou například tloušťka, šířka a optická velikost. Základní písmo multiple master je samotné písmo multiple master, ze kterého lze vytvářet variace nazvané instance písma multiple master. Základní písmo multiple master se skládá ze souborů PFM, PFB a Multiple Master Metrics (MMM). Instance písma multiple master se skládá ze souboru PFM a souboru PostScript Printer Stub (PSS).

Technické poznámky k písmům Adobe Type 1 Zp t nahoru

Zleva doprava: tři objekty správně sloučené; pět objektů správně sloučených; pět objektů nesprávně sloučených

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)