Tahy štětcem

Postup při použití přednastaveného tahu štětcem

Postup při vytváření vlastního tahu štětcem


Aplikace CorelDRAW umožňuje použít nejrůznější přednastavené tahy štětcem od tahů se šipkami až k tahům, které jsou vyplněné duhovými vzory. Při kreslení přednastaveného tahu štětcem můžete zadat některé z jeho atributů. Můžete například změnit šířku tahu štětcem a zadat jeho hladkost.

Také můžete vytvořit vlastní tahy štětcem pomocí objektu nebo skupiny vektorových objektů. Když vytvoříte vlastní tah štětcem, můžete jej uložit jako předvolbu.

Výše uvedený obrázek byl vytvořen pomocí mnoha různých tahů štětcem a šířek.

Postup při použití přednastaveného tahu štětcem Zp t nahoru

 

Zadejte hodnotu do pole Šířka tahu na panelu vlastností.
Zadejte hodnotu do políčka Vyhlazení ručního režimu na panelu vlastností.
Klikněte na tlačítko Měřítko tahu podle objektu na panelu vlastností.

*

Máte-li přístup k tahu štětcem, který není v seznamu Tah štětcem, můžete jej použít kliknutím na tlačítko Procházet na panelu vlastností a vyhledáním souboru tahu štětcem.

Dále můžete vybrat tahy štětcem na ukotvitelném panelu Malířské techniky. Ukotvitelný panel Malířské techniky můžete otevřít kliknutím na příkaz Efekty Malířské techniky.

Postup při vytváření vlastního tahu štětcem Zp t nahoru

*

Vlastní tahy štětcem lze zobrazit na panelu vlastností výběrem volby Vlastní ze seznamu Kategorie. Vlastní tahy štětcem se zobrazí v seznamu Tahy štětcem.

*

Chcete-li odstranit vlastní tah štětcem, vyberte možnost Vlastní v seznamu Kategorie na panelu vlastností, vyberte tah štětcem v seznamu Tah štětcem a klikněte na tlačítko Odstranit .

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)