Použití stylů a sad stylů

Použití stylu nebo sady stylů na objekt


Když použijete styl nebo sadu stylů na objekt, tak objekt přebere pouze atributy, které jsou definovány stylem nebo sadou stylů. Pokud například použijete styl obrysu, změní se obrys objektu, zatímco jiné atributy zůstanou stejné.

Styly a sady stylů lze použít pomocí ukotvitelného panelu Styly objektů a ukotvitelného panelu Vlastnosti .

ukotvitelném panelu Vlastnosti se atributy definované stylem zobrazí se zeleným ukazatelem zdroje, který má uprostřed svislou čáru . (Ukazatel zdroje je malý čtverec vedle názvu atributu.) Pokud není použit styl, zobrazí se prázdný ukazatel zdroje . Pokud je použito potlačení použitého stylu, bude ukazatel zdroje oranžový s vodorovnou čarou uprostřed .

Použití stylu nebo sady stylů na objekt Zp t nahoru

*

Chcete-li před použitím stylu nebo sady stylů zobrazit jejich náhled, ukažte na požadovanou položku v ukotvitelném panelu Styly objektů.

Styl lze také použít kliknutím na ukazatel zdroje vedle vlastnosti objektu (obrys, výplň, znak, odstavec nebo rámeček)v ukotvitelném panelu Vlastnosti a výběrem stylu ze seznamu stylů.

Styl nebo sadu stylů můžete použít na vybraný objekt jednou z následujících metod:

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)