Vyhledávání obsahu pomocí ukotvitelného panelu CONNECT Browser (Prohlížeč CONNECT)

Procházení a hledání obsahu

Vyhledávání všech obrázků na webové stránce

Upřesnění vyhledávání


Pomocí ukotvitelného panelu CONNECT Browser (Prohlížeč CONNECT) můžete procházet nebo vyhledávat obsah podle klíčových slov.

Můžete procházet a vyhledávat obsah v jednom nebo více umístěních v počítači nebo místní síti. Můžete také procházet a hledat online ve službě Flickr . Obrázky nalezené online mají často omezená práva k použití a mohou být označena vodoznakem nebo mít nízké rozlišení. Informace o používání takovýchto obrázků naleznete v části Používání obsahu v ukotvitelném panelu CONNECT Browser (Prohlížeč CONNECT).

Vezměte na vědomí, že online obsah je nedostupný na pracovištích bez přístupu k Internetu.

Dále můžete přejít na dříve zobrazený obsah.

Hledání obsahu

Můžete hledat podle názvu, kategorie (například kliparty, fotografie nebo písma) nebo referenčních informací (například značky či poznámky) přidružených k souboru. Zadáte-li hledaný výraz do pole Vyhledávání a adresa a spustíte hledání, zobrazí se všechny vyhovující soubory jako miniaturní obrázky v prohlížecím podokně. Zadáte-li například slovo květina, aplikace pomocí filtru automaticky vyřadí všechny soubory, které tomuto slovu neodpovídají, a zobrazí pouze soubory, které obsahují slovo květina v názvu souboru, kategorii nebo ve značkách přidružených k danému souboru. Můžete také zadat fráze a více slov a můžete doladit vaše hledání pomocí Booleanovských operátorů, jako jsou AND, NOT a OR. Můžete například vyhledávat obsah, který obsahuje obrázky květiny i slunce, zadáním květiny AND slunce. Informace o přidávání značek a referenčních informací naleznete v tématu Přidání a přístup k informacím o kresbě.

Chcete-li zvýšit rychlost vyhledávání místního obsahu a zlepšit výsledky, můžete upravit možnosti služby Windows Search přidáním dalších indexovaných umístění.

Můžete také vyhledávat všechny obrázky na webové stránce zadáním požadované webové adresy. Například zadání www.corel.com zobrazí všechny obrázky, které se vyskytují na webu společnosti Corel.

Zdokonalení vyhledávání

Ve výchozím nastavení obsahují výsledky vyhledávání veškerý odpovídající obsah, například vektorovou grafiku, rastry a písma. Výsledky vyhledávání lze zúžit vyloučením obsahu. Například pokud vyhledáváte grafiku, můžete zobrazit pouze vektorovou grafiku nebo pouze rastry. Pokud potřebujete vybrat písmo pro svůj projekt, můžete si zobrazit pouze písma.

Rozsah vyhledávání můžete rozšířit a vyhledávání můžete kdykoliv zrušit.

Procházení a hledání obsahu Zp t nahoru

V podokně zobrazení klikněte na šipku Zobrazit/skrýt směřující do pravé strany umístění.
V podokně Knihovny klikněte na tlačítko Konfigurovat knihovny obsahu . Klikněte na Flickr a vyberte číslo v seznamu Výsledky vyhledávání. Toto číslo určuje počáteční počet výsledků vyhledávání, které se zobrazí v podokně zobrazení a také dodatečných výsledků, které se zobrazí po každém kliknutí na možnost Více od.
AND – slouží k vyhledávání obsahu, který obsahuje všechny hledané výrazy v poli Vyhledávání a adresa. Namísto operátoru AND můžete také použít znaménko (+).

*

V jednu chvíli můžete procházet pouze obsah jedné složky.

*

Chcete-li určit umístění, ve kterém chcete procházet obsah, zadejte nebo vložte cestu do pole Vyhledávání a adresa a stiskněte klávesu Enter. Panel Vyhledávání a adresa sleduje pouze ručně zadaná umístění. Chcete-li odstranit všechna umístění, klikněte na rozevírací šipku a na položku Vymazat seznam.

Chcete-li procházet složku, kde je umístěn soubor, nebo získat přístup ke zdrojové webové stránce obrázku, klikněte na daný soubor pravým tlačítkem myši a poté klikněte na tlačítko Otevřít zdrojové umístění.

Vyhledávání všech obrázků na webové stránce Zp t nahoru
Upřesnění vyhledávání Zp t nahoru

*

Po stisknutí tlačítka, je ve výsledcích vyhledávání přiložena kategorie.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)