Převedení rastrů do dvoutónů

Převedení obrázku do dvoutónu


Chcete-li převést obrázek do dvoutónu, převeďte rastr do stupňů šedé a s použitím jedné až čtyř dalších barev dodejte obrázku větší tonální hloubku.

Následující čtyři variace barevného režimu odpovídají počtu dodatečných inkoustů:

Čtyři variace barevného režimu. Zleva doprava: Původní obrázek, jednotónový, dvoutónový, trojtónový a čtyřtónový.

Úprava tónových křivek

Při převodu obrázku na dvoutón se zobrazí mřížka tónové křivky, která se při převodu použije. Na vodorovné ose (x) je 256 možných odstínů šedé pro obrázky ve stupních šedé (0 je černá, 255 je bílá). Svislá osa ukazuje intenzitu barvy (od 0 do 100 procent), která se použije na odpovídající hodnoty ve stupních šedé. Šedý pixel s hodnotou barvy 25 se například vytiskne s 25 procentním odstínem barvy. Přizpůsobením tónové křivky lze měnit barvu a intenzitu tónu, který bude k obrázku přidán.

Uložení a načtení inkoustů

Přizpůsobenou tónovou křivku dvoutónu lze uložit a později načíst a použít s jinými rastry.

Určení způsobu zobrazení přetiskování barev

Při převodu obrázku na dvoutónový můžete určit barvy, které se budou při tisku obrázku přetiskovat. Přetisk barev se používá k zachování integrity barev v oblastech, kde se inkousty překrývají. Při zobrazování jsou jednotlivé barvy vykreslovány postupně a vrství se přes sebe.

Můžete zobrazit všechny případy, ve kterých se barvy vybrané pro dvoutónový převod překrývají. Ke každé instanci je přidružena barva, která je vytvořena překrytím. Můžete rovněž vybrat nové přetiskované barvy a zjistit, jak se překrývají.

Informace o barevném inkoustu je zachována při uložení dvoutónu do souboru formátu Encapsulated PostScript (EPS), Portable Document Format (PDF) a CorelDRAW (CDR). Ostatní souborové formáty dvoutónové obrázky nepodporují.

Převedení obrázku do dvoutónu Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Uložit. Vyberte disk a složku, kam chcete soubor uložit, a do pole Název souboru zadejte název souboru.
Klikněte na kartu Přetisk a zaškrtněte políčko Použít přetisk. Dvakrát klikněte na barvu, kterou chcete upravit a vyberte novou barvu.

*

Předvolené barvy inkoustů lze načíst kliknutím na tlačítko Načíst, vyhledáním souboru s uloženým nastavením inkoustů a dvojitým kliknutím na název souboru.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)