Změna pořadí objektů

Přesunutí objektu ve skupině překrývajících se objektů

Postup při záměně pořadí několika objektů


Pořadí objektů ve vrstvě nebo na stránce můžete změnit přeložením objektu před či za další objekty. Objekty můžete v rámci pořadí umístit přesně a rovněž je možné obrátit pořadí několika objektů.

Čtyři objekty (vlevo) jsou uspořádány od horního k dolnímu a tvoří finální obrázek (vpravo).

Přesunutí objektu ve skupině překrývajících se objektů Zp t nahoru

*

Objekty nelze přesunout do uzamčené (needitovatelné) vrstvy. Jsou místo toho přesunuty do nejbližší upravitelné vrstvy. Pokud například použijete příkaz Do popředí stránky, ale nejvyšší vrstva je uzamčena, bude objekt přesunut do nejvyšší upravitelné vrstvy. Objekty v uzamčené vrstvě zůstávají před tímto objektem.

Ve výchozím nastavení se všechny objekty na stránce předlohy zobrazí na objektech na dalších stránkách. Další informace o změně pořadí obsahu na vrstvách stránky předlohy naleznete v tématu Postup při přesunu vrstvy.

Je-li objekt již umístěn v příslušném pořadí, není příkaz Pořadí k dispozici. Je-li například objekt již umístěn před všemi ostatními objekty na stránce, není k dispozici příkaz Do popředí stránky.

Postup při záměně pořadí několika objektů Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)