Pozadí stránky

Postup při použití plné barvy jako pozadí

Postup při použití rastru jako pozadí

Postup při odstranění pozadí


Můžete nastavit barvu a typ pozadí kresby. Chcete-li například jednotné pozadí, můžete použít plnou barvu. Chcete-li složitější nebo dynamičtější pozadí, můžete použít rastr. Příkladem rastrů mohou být návrhy s texturami, fotografie a kliparty.

Vyberete-li jako pozadí rastr, bude vložen do kresby standardně. Tato možnost je doporučena. Rastr můžete ovšem s kresbou také propojit, takže pokud později změníte zdrojový obrázek, uplatní se změna v kresbě automaticky. Odešlete-li kresbu s propojeným obrázkem někomu dalšímu, musíte také odeslat propojený obrázek.

Můžete také vytvořit rastr pozadí, který bude tisknutelný a exportovatelný, nebo můžete exportováním a tiskem kresby bez rastru pozadí ušetřit výpočetní prostředky.

Pokud pozadí již nepotřebujete, můžete jej odstranit.

Postup při použití plné barvy jako pozadí Zp t nahoru

*

Při exportu do rastrového formátu se barva pozadí používá pro vyhlazování hran. Pokud jsou rastry nepravidelného tvaru a budou umístěny na pozadí jiné než bílé, doporučuje se vybrat odpovídající barvu pozadí stránky. Pokud například budete exportovaný rastr chtít umístit na modré pozadí, můžete chtít vybrat podobnou modrou barvu jako barvu pozadí stránky.

Postup při použití rastru jako pozadí Zp t nahoru

*

Pokud je rastr menší než stránka kresby, bude použit jako dlaždice přes celou stránku. Pokud je větší než stránka kresby, bude oříznut na velikost stránky.

Rastr pozadí není objekt a nelze jej upravovat.

Postup při odstranění pozadí Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)