Nastavení převodu barev

Postup při výběru nastavení převodu barev


Vyberete-li profily barev, jsou barvy sladěny pomocí modulu správy barev (CMM) systému Microsoft Image Color Management (ICM), který je výchozím modulem CMM. Moduly správy barev se také označují jako „moduly barev".

Kromě toho lze také použít modul Adobe CMM, je-li ve vašem počítači nainstalován.

Práce s čistou černou barvou a stupni šedé

V cílovém barevném prostoru můžete při převodu barev zachovat čistou černou barvu. Převádíte-li například dokument RGB do barevného prostoru CMYK, může být čistá černá v prostoru RGB (R = 0, G = 0, B = 0) namapována na čisté černé barvy CMYK (K = 100). Použití této možnosti se doporučuje u dokumentů ve stupních šedé a u dokumentů, které obsahují převážně text. Pamatujte na to, že zachování čisté černé při převodu barev může vést ke vzniku ostře ohraničených čistě černých ploch v efektech a gradientových výplních obsahujících černou.

Barvy stupňů šedé jsou standardně převáděny na černý kanál (K) modelu CMYK. Tento proces zajistí, že se všechny stupně šedé vytisknou jako odstíny černé barvy a při tisku nedojde k plýtvání azurovým, purpurovým a žlutým inkoustem.

Postup při výběru nastavení převodu barev Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Zachovat čistou černou.
Zaškrtněte políčko Mapovat šedé na černou v modelu CMYK.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)