Kopírování efektů, transformací a vlastností objektů

Postup při kopírování vlastností výplně, obrysu nebo textu z jednoho objektu do druhého

Postup při kopírování velikosti, umístění nebo otočení z jednoho objektu do druhého

Postup při kopírování efektů z jednoho objektu do druhého


Aplikace CorelDRAW umožňuje kopírovat atributy mezi objekty. Můžete zkopírovat vlastnosti objektu, například vlastnosti obrysu, výplně a textu. Můžete rovněž zkopírovat transformace objektů, například změnu velikosti, otočení nebo umístění. Dále můžete zkopírovat efekty použité u objektu.

Postup při kopírování vlastností výplně, obrysu nebo textu z jednoho objektu do druhého Zp t nahoru

*

Při kopírování vlastností jsou rovněž použity možnosti povolené v plovoucích nabídkách Transformace a Efekty na panelu vlastností.

*

Chcete-li kopírovat vlastnosti obrysu nebo výplně (nebo obojí), klikněte na objekt pravým tlačítkem myši pomocí nástroje Výběr , přetáhněte jej na požadovaný objekt, uvolněte tlačítko myši a vyberte možnost Zkopírovat výplň sem, Zkopírovat obrys sem nebo Zkopírovat všechny vlastnosti.

Postup při kopírování velikosti, umístění nebo otočení z jednoho objektu do druhého Zp t nahoru

*

Při kopírování vlastností jsou rovněž použity možnosti zaškrtnuté v plovoucích nabídkách Vlastnosti a Efekty na panelu vlastností.

Postup při kopírování efektů z jednoho objektu do druhého Zp t nahoru

*

Při kopírování vlastností jsou rovněž použity možnosti zaškrtnuté v plovoucích nabídkách Vlastnosti a Transformace na panelu vlastností.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)