Oprava deformace perspektivy

Postup opravy kreslení perspektivy na fotografiích


Můžete opravovat zkreslení perspektivy na fotografiích, na kterých jsou zachyceny rovné linie a plochy, například fotografie architektury či budov.

Ke zkreslení perspektivy obvykle dochází, pokud pořizujete snímky vysokých nebo širokých objektů a snímač fotoaparátu je k objektům natočen pod úhlem. Výsledkem je, že fotografované objekty se mohou zdát jakoby nakloněné nebo skloněné pod úhlem. Úprava svislé perspektivy pomáhá narovnat naklánějící se objekty; úprava vodorovné perspektivy pomáhá opravit objekty pod úhlem. Kvůli nejlepším výsledkům můžete často potřebovat upravit jak svislou, tak i vodorovnou perspektivu.

Oprava deformace perspektivy

Postup opravy kreslení perspektivy na fotografiích Zp t nahoru

 

Posuňte jezdec Svislá perspektiva. Pokud se fotografovaný objekt zdá nakloněný dozadu, posuňte jezdec doleva. Pokud byl snímek pořízen ze země, vysoké budovy se obvykle na fotografiích jakoby naklánějí dozadu.
Posuňte jezdec Vodorovná perspektivy. Pokud byla fotografie pořízena fotoaparátem napravo od objektu, posuňte jezdec doleva.
Zaškrtněte políčko Oříznout obrázek a poté zaškrtněte políčko Oříznout a převzorkovat na původní velikost.

 

 

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)