Přizpůsobení klávesových zkratek

Postup při přiřazení klávesové zkratky k příkazu

Postup při odstranění klávesové zkratky

Postup při tisku klávesových zkratek

Postup při exportu seznamu klávesových zkratek


I když má aplikace přednastavené klávesové zkratky, můžete je změnit nebo si přidat vlastní klávesové zkratky vyhovující vašemu stylu práce. Klávesové zkratky lze přiřadit k nejvíce používaným příkazům a lze je i odstranit.

Seznam klávesových zkratek můžete vytisknout. Je možné také exportovat seznam klávesových zkratek do souboru ve formátu CSV – soubor hodnot oddělených čárkou, který lze snadno otevřít v textovém nebo tabulkovém procesoru.

Měníte-li klávesové zkratky, změny se ukládají do souboru, který se nazývá tabulka klávesových zkratek. Aplikace se dodává s následujícími tabulkami klávesových zkratek, které lze přizpůsobit tak, aby vyhovovaly vašim pracovním návykům:

Postup při přiřazení klávesové zkratky k příkazu Zp t nahoru

*

Pokud je tato kombinace kláves již přiřazená k jinému příkazu, druhé přiřazení přepíše to první. Zaškrtnutím políčka Přejít na konflikt při přiřazení můžete automaticky přejít na příkaz, jehož klávesovou zkratku jste přeřadili, a tím urychleně přiřadit novou zkratku.

*

Všechny stávající klávesové zkratky můžete zobrazit kliknutím na tlačítko Zobrazit vše.

Postup při odstranění klávesové zkratky Zp t nahoru
Postup při tisku klávesových zkratek Zp t nahoru
Postup při exportu seznamu klávesových zkratek Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)