Ukotvitelné panely

Postup při otevírání ukotvitelného panelu

Postup přesouvání ukotvitelných panelů

Ukotvení plovoucího ukotvitelného panelu

Postup při sbalení ukotvitelného panelu


Na ukotvitelných panelech se zobrazují ovládací prvky stejného typu jako v dialogových oknech, například příkazová tlačítka, možnosti a seznamy. Na rozdíl od většiny dialogových oken lze ukotvitelné panely ponechat při práci s dokumentem otevřené, takže máte snadný přístup k příkazům a můžete experimentovat s různými efekty. Ukotvitelné panely mají podobné vlastnosti jako palety v jiných grafických programech.

Ukotvitelné panely mohou být plovoucí nebo mohou být ukotveny. Ukotvený ukotvitelný panel je připevněn k okraji okna aplikace, panelu nástrojů nebo paletě. Plovoucí ukotvitelný panel není připevněn k žádnému prvku pracovní plochy. Otevřete-li několik ukotvitelných panelů, zobrazí se obvykle vnořené a pouze jeden panel se zobrazí celý. Ukotvitelný panel, který není vidět, lze zobrazit kliknutím na kartu ukotvitelného panelu.

Ukotvitelné panely můžete přesouvat a můžete je sbalit, abyste ušetřili místo na obrazovce.

Příklad ukotvitelného panelu. Když otevřete ukotvitelný panel Vlastnosti a kliknete na objekt v okně kresby, můžete zobrazit různé možnosti pro úpravy vlastností objektu.

V tomto příkladu jsou ukotvitelné panely Vlastnosti a Objekty ukotvené a vnořené. Ukotvitelný panel Transformace je plovoucí.

Postup při otevírání ukotvitelného panelu Zp t nahoru

*

Chcete-li otevřít nebo zavřít ukotvitelné panely, můžete také kliknout na tlačítko Rychlé přizpůsobení na pravé straně ukotvitelného panelu a zaškrtnout nebo zrušit zaškrtnutí příslušných políček.

Ukotvitelný panel můžete zavřít také kliknutím na tlačítko X v záhlaví. Kliknutím na tlačítko X v záhlaví zavřete všechny vnořené ukotvitelné panely ve skupině. Chcete-li zavřít pouze jeden konkrétní ukotvitelný panel, klikněte na tlačítko X na záložce daného ukotvitelného panelu.

Postup přesouvání ukotvitelných panelů Zp t nahoru

 

Ukotvení plovoucího ukotvitelného panelu Zp t nahoru
Postup při sbalení ukotvitelného panelu Zp t nahoru

*

Chcete-li rozbalit sbalený ukotvitelný panel, klikněte na jeho záložku.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)