Úpravy čoček

Postup při úpravě čočky


Úpravou nastavení čočky můžete změnit, jakým způsobem má ovlivňovat oblast pod ní. Můžete například změnou zorného bodu čočky, který je v okně kresby označen znakem X, zobrazit libovolnou část kresby. Zorný bod představuje středový bod zobrazení pod čočkou. Čočku můžete umístit kamkoli v okně kresby, vždy však zobrazuje oblast kolem své značky zorného bodu. Například pomocí značky zorného bodu u čočky Zvětšit můžete zvětšit část mapy.

Čočku můžete také nastavit tak, aby se zobrazovala pouze v případě, kde dochází k překrytí s jinými objekty nebo pozadím. V důsledku toho se efekt čočky neprojeví, pokud čočka v okně kresby překrývá prázdné místo.

Zmrazení aktuálního pohledu čočky vám umožňuje přesouvat čočku, aniž by došlo ke změně obsahu, který je přes čočku zobrazován. Změny, které provedete v oblastech pod čočkou, nemají navíc žádný vliv na zobrazený výsledek.

Postup při úpravě čočky Zp t nahoru

*

Zaškrtávací políčko Odstranit plochu není k dispozici pro čočku Rybí oko a Zvětšit.

 

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)