Úprava propojených nebo vložených objektů

Postup při úpravě propojeného nebo vloženého objektu

Postup při úpravě propojeného objektu


Propojený nebo vložený objekt můžete upravit. Propojený objekt můžete upravit prostřednictvím úpravy jeho zdrojového souboru. Všechny změny, které na zdrojovém souboru provedete, se automaticky promítnou na propojený objekt. Propojený objekt můžete také modifikovat; např. můžete propojený objekt aktualizovat, nahradit zdrojový soubor propojeného objektu jiným souborem nebo můžete spojení mezi propojeným objektem a zdrojovým souborem přerušit.

Postup při úpravě propojeného nebo vloženého objektu Zp t nahoru

*

Objekty OLE můžete většinou upravovat jen ve zdrojové aplikaci. Jestliže se pokoušíte měnit objekty OLE použitím aplikace CorelDRAW, mějte na paměti následující omezení: V závislosti na zdroji objektu OLE může dojít k tomu, že se nepodaří provést otočení, zkosení, klonování, oříznutí, spojení, protnutí, jejich použití jako symbolů nebo kombinování objektů OLE. Na objekty OLE možná také nepůjde použít některé efekty v nabídce Efekty, s výjimkou objektů PowerClip. U objektů OLE je dovoleno pouze upravovat velikost, přesouvat je, kopírovat a umísťovat je do kontejnerů PowerClip.

*

Propojené nebo vložené objekty můžete rovněž upravovat pomocí spuštění zdrojové aplikace a přímým otevřením souboru.

Postup při úpravě propojeného objektu Zp t nahoru

 

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)