Hledání obrázků pomocí ukotvitelného panelu CONNECT Content (Obsah CONNECT)

Postup při hledání, filtrování a řazení obrázků

Postup při stahování a přidání nového balíčku obrázků

Postup přidání aliasu k umístění, které obsahuje obrázky

Postup zobrazení názvu souboru a umístění obrázku

Postup při úpravě velikosti miniatur obrázků


Ukotvitelný panel CONNECT Content (Okno Ukotvitelné panely CONNECT Content) poskytuje centrální umístění, kde můžete hledat a procházet vektorové a rastrové obrázky v místních nebo síťových složkách a na přenosných zařízeních. Jakmile najdete požadovaný obrázek, můžete jej přidat do svého projektu. Další informace naleznete v tématu Použití a správa obrázků pomocí ukotvitelného panelu CONNECT Content (Obsah CONNECT).

Pro začátek aplikace Corel nabízí místní obsah, který je uložen ve složce Dokumenty\Corel\Corel Content\Images. Chcete-li svoji kolekci obrázků rozšířit, můžete si stáhnout další balíčky obrázků pomocí dialogového okna Získat další.

Pro přístup k obrázkům uloženým v místních složkách mimo složku Dokumenty\Corel\Corel Content\Images můžete na tyto složky vytvořit odkazy neboli aliasy. Aliasy lze použít i pro přístup k obrázkům uloženým ve sdílených síťových složkách a na sekundárních úložištích (disky USB flash nebo přenosné pevné disky).

Můžete hledat na základě názvu souboru, nadpisu nebo značek náležících k obrázkům. Zadáte-li do textového pole například slovo „strom", aplikace automaticky vyřadí pomocí filtru všechny soubory, které tomuto slovu neodpovídají, a zobrazí pouze soubory, které obsahují slovo „strom" v názvu souboru, nadpisu nebo značkách.

Výsledky hledání můžete upřesnit výběrem zdroje obsahu (například umístění konkrétní složky) a (například Příroda). Můžete také zobrazit seznam oblíbených nebo posledních použitých obrázků a také můžete obrázky řadit podle názvu a data, kdy byly vytvořeny nebo upraveny.

Ve výchozím nastavení můžete procházet a prohledávat celou knihovnu All content (Veškerý obsah) uloženou ve složce Dokumenty\Corel\Corel Content\Images. Můžete vyhledat a procházet vždy pouze jednu složku nebo seznam.

Jakmile zkopírujete složku obsahující obrázky do svého počítače, může indexování složky v operačním systému určitou dobu trvat. Pro okamžité prohlížení, procházení a vyhledávání obsahu v takové složce může být zapotřebí složku přeindexovat.

Velikost miniatury lze zvětšit nebo také zmenšit, chcete-li najednou vidět více výsledků hledání.

Postup při hledání, filtrování a řazení obrázků Zp t nahoru
 
V seznamu Vybrat zdroj obsahu vyberte jinou položku než All content (Veškerý obsah). Vyberte kategorii v seznamu Filtrovat obsah.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Naposledy použité.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Oblíbené. Informace o označování obrázků jako oblíbených naleznete v tématu Postup při označování, mazání a úpravě vlastností obrázků.
Klikněte na tlačítko Možnosti pro složku nebo alias a vyberte jednu z následujících možností:
Obrázky v seznamu Oblíbené jsou automaticky řazeny podle data, kdy jste je označili jako oblíbené, počínaje posledním obrázkem přidaným do seznamu Oblíbené.
Obrázky v seznamu Naposledy použité jsou automaticky řazeny podle data, kdy jste je naposledy použili, počínaje naposledy použitým obrázkem.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku All content (Veškerý obsah). Klikněte na tlačítko Možnosti pro složku nebo alias a ujistěte se, že je aktivní příkaz Procházet rekurzivně.
Klikněte na tlačítko Možnosti pro složku nebo alias a poté na tlačítko Znovu indexovat složku.
Postup při stahování a přidání nového balíčku obrázků Zp t nahoru
Postup přidání aliasu k umístění, které obsahuje obrázky Zp t nahoru
Postup zobrazení názvu souboru a umístění obrázku Zp t nahoru
Postup při úpravě velikosti miniatur obrázků Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)