Doladění tiskových úloh

Postup při nastavení kompatibility ovladače

Postup při výběru prahu a přesahu dávky

Postup při tisku jako rastru

Postup při převzorkování rastrů


Doladěním tiskových úloh můžete zajistit kvalitu tisku. Při tisku textu do tiskárny, která nepodporuje jazyk PostScript (tiskárna GDI), někdy dochází k problémům, a proto můžete snížit dobu tisku zadáním kompatibility ovladače pro tiskárny, které nepodporují jazyk PostScript. Další informace naleznete v tématu Tisk přesných barev.

Má-li tiskárna problém zpracovat velké rastry, můžete rastr rozdělit na menší, lépe ovladatelné dávky nastavením prahu výstupu. Objeví-li se při tisku dávek rastrů čáry, můžete nastavit velikost přesahu, aby se vytvořil hladký obrázek.

Při tisku složitých souborů může někdy docházet k problémům. Při tisku složitých souborů může být nutné strávit značnou dobu opravou těchto souborů. Jinou možností je převést stránku na rastr, což umožňuje snadněji tisknout složité soubory.

Abyste zmenšili velikost souboru, můžete rastry převzorkovat na nižší rozlišení. Jelikož rastry jsou tvořeny pixely, převzorkováním rastru snížíte počet pixelů na řádek, čímž zmenšíte velikost souboru.

Postup při nastavení kompatibility ovladače Zp t nahoru
Postup při výběru prahu a přesahu dávky Zp t nahoru
Postup při tisku jako rastru Zp t nahoru
Postup při převzorkování rastrů Zp t nahoru

*

Převzorkování rastrů se projeví pouze, když jejich rozlišení je vyšší, než rozlišení zadané v oblasti Převzorkování rastrů.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)