Formátování asijského textu

Postup při nastavení výchozího písma asijského textu

Postup při výběru orientace textu pro asijský text


Zadání asijských znaků je v aplikaci CorelDRAW podporováno, pouze pokud používáte vhodný operační systém nebo když máte na jiném než asijském operačním systému nainstalovanou asijskou jazykovou podporu. Při zadávání textu můžete vybrat výchozí písmo a orientaci textu (buď vodorovnou, nebo svislou). Když zadáte řetězcový nebo odstavcový text, aplikace použije výchozí styl řetězcového nebo odstavcového textu.

Postup při nastavení výchozího písma asijského textu Zp t nahoru
Postup při výběru orientace textu pro asijský text Zp t nahoru

*

Výchozí orientace u asijského textu je vodorovná.

Když změníte orientaci textu z vodorovné na svislou, podtržení se změní na čáru vlevo a linka nad znaky se změní na čáru vpravo.

Nastavení orientace textu se použije na celý textový objekt. V jednom textovém objektu nelze mít text s různými orientacemi.

*

Pokud máte v operačním systému nainstalovanou podporu pro asijské texty, můžete měnit orientaci textu také kliknutím na tlačítka Svislá orientace textu nebo Vodorovná orientace textu na panelu vlastností, když je aktivní nástroj Text.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)