Instalace, načítání a vkládání profilů barev

Postup při instalaci profilu barev

Postup při načtení profilu barev

Postup při vložení profilu barev


Pro zajištění přesnosti barev potřebuje systém správy barev profily barev kompatibilní se standardem ICC pro monitory, vstupní zařízení, externí monitory, výstupní zařízení a dokumenty.

Hledání profilů barev

Mnohé profily barev jsou nainstalovány ve vaší aplikaci nebo je lze vygenerovat pomocí softwaru pro tvorbu profilů. Profily barev jsou poskytovány také výrobci monitorů, skenerů, digitálních fotoaparátů a tiskáren. Další profily barev si můžete stáhnout například z následujících webů:

Instalace a načtení profilů barev

Nemáte-li k dispozici potřebný profil barev, můžete jej nainstalovat nebo jej do aplikace nahrát. Při instalaci je profil barev přidán do složky Color operačního systému, při načtení pak do složky Color aplikace. Aplikace CorelDRAW Graphics Suite má přístup k profilům barev v obou složkách Barva.

Vkládání profilů barev

Jestliže uložíte nebo exportujete dokument do souboru ve formátu, který podporuje profily barev, budou do souboru standardně vloženy profily barev. Při vložení profilu barev je profil připojen k dokumentu a každý, kdo si bude dokument prohlížet nebo tisknout, tak bude mít k dispozici barvy, které jste v dokumentu použili.

Postup při instalaci profilu barev Zp t nahoru
Postup při načtení profilu barev Zp t nahoru

*

Po načtení profilu barev můžete tento profil otevřít také z ukotvitelného panelu Nátisk barev, dialogového okna Tisk a karty Dokument dialogového okna Nastavení správy barev.

Nezapomeňte, že můžete načít libovolný profil barev v jakémkoli barevném režimu z libovolného seznamu: Profil RGB, Profil CMYK nebo Profil stupňů šedé. Po načtení profilu však můžete profil otevřít pouze ze seznamu příslušného režimu barev. Můžete například načít profil barev RGB ze seznamu Profil CMYK, pak jej však bude možné otevřít ze seznamu Profil RGB.

*

Profil barev lze načíst také z karty Dokument dialogového okna Nastavení barev dokumentu.

Postup při vložení profilu barev Zp t nahoru

*

Při ukládání souboru nebo jeho exportu do formátu aplikace CorelDRAW (CDR) nebo do formátu Adobe Portable Document Format (PDF) můžete do souboru vložit až tři profily barev.

Vložením profilu barev se zvětší velikost souboru. Aplikace CorelDRAW se snaží předejít zbytečnému navyšování velikosti souboru, a proto vkládá pouze profily barev pro barvy použité v dokumentu. Pokud například váš dokument obsahuje pouze objekty RGB, bude vložen pouze profil barev RGB.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)