Správa barev pro tisk

Aplikace CorelDRAW při odeslání dokumentu do tiskárny standardně neprovádí převod barev. Tiskárna obdrží hodnoty barev a interpretuje je podle svých možností. Je-li však v operačním systému k tiskárně přiřazen profil barev, aplikace CorelDRAW jej nalezne a použije k převodu barev v dokumentu do prostoru barev tiskárny.

Pracujete-li s postscriptovou tiskárnou, můžete všechny nezbytné převody barev nechat na aplikaci CorelDRAW nebo na samotné postscriptové tiskárně. Řídí-li převod barev aplikace CorelDRAW, barvy v dokumentu jsou převáděny z přiřazeného prostoru barev do prostoru barev postscriptové tiskárny. Povšimněte si, že je nutné zakázat správu barev v ovladači tiskárny. V opačném případě se správu barev při tisku bude snažit provádět aplikace i tiskárna současně a barvy v dokumentu tak projdou dvojí korekcí, což povede k nežádoucím barevným posunům.

Převádí-li barvy v dokumentu postscriptová tiskárna, musí být povolena funkce správy barev v ovladači tiskárny. Tuto pokročilou metodu lze použít jen u postscriptových tiskáren a modulů RIP, které podporují převod barev v tiskárně. Ačkoli roste velikost souborů, výhodou této metody je zajištění konzistentních barev při zaslání téže tiskové úlohy různým poskytovatelům tiskových služeb.

Další informace o reprodukci barev pro tisk naleznete v části Tisk přesných barev..

Spravovat můžete také barvy v souborech PDF, které vytváříte pro komerční tisk. Další informace naleznete v tématu Možnosti správy barev PDF.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)