Microsoft Word (DOC, DOCX nebo RTF)

Postup při importu souboru Microsoft Word

Postup při exportu souboru Microsoft Word

Technické poznámky k aplikaci Microsoft Word (formáty DOC, DOCX a RTF)


Můžete importovat následující soubory Microsoft Word:

Protože formát souborů aplikace Microsoft Word je vlastní formát společnosti Microsoft, někdy bývá obtížné tyto soubory přesně a se všemi aspekty importovat do aplikace CorelDRAW. Pro dosažení úspěšného importu textu s menším počtem nekonzistencí se doporučuje nainstalovat sadu Microsoft Office Compatibility Pack. Pokud do počítače dosud nebyla nainstalována sada Microsoft Office Compatibility Pack, budete k její instalaci vyzváni při prvním pokusu o import textu.

Postup při importu souboru Microsoft Word Zp t nahoru

*

Všechny vložené grafiky formátů Windows Metafile Format (WMF) nebo Enhanced Metafile Format (EMF) jsou v importovaných souborech zachovány. Obsahuje-li soubor jiné grafické prvky, při převodu budou ztraceny a v aplikaci CorelDRAWse nezobrazí.

*

Chcete-li umístit importovaný text, tažením obrysu určete pole odstavcového textu nebo stiskněte mezerník, aby se importovaný text umístil na výchozí umístění.

Importujete-li text a rozhodnete se neinstalovat sadu Microsoft Office Compatibility Pack, dialogové okno Instalovat sadu Compatibility Pack se při příštím importu textu objeví znovu, pokud nezaškrtnete políčko Tuto otázku již příště nezobrazovat. Dialogové okno Instalovat sadu Compatibility Pack můžete znovu aktivovat kliknutím na Nástroje Možnosti CorelDRAW, kliknutím na příkaz Varování a zaškrtnutím políčka Instalace sady Compatibility Pack pro DOC a DOCX ze seznamu Zobrazit výstrahy když.

Postup při exportu souboru Microsoft Word Zp t nahoru

*

Přípona formátu, který vyberete, se automaticky přidá k názvu souboru.

Do formátu souborů Microsoft Word můžete exportovat v kresbách jen text. Ostatní grafické prvky, např. čáry, křivky nebo obdélníky, budou při převodu ztraceny a v souboru se nezobrazí. K exportu grafiky použijte grafický formát, např. WMF.

Technické poznámky k aplikaci Microsoft Word (formáty DOC, DOCX a RTF) Zp t nahoru

Import souboru DOC, DOCX nebo RTF

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)