PostScript (PS nebo PRN)

Postup při importu postscriptového souboru (PS nebo PRN)

Technické poznámky k formátům souborů PostScript (PS nebo PRN)


Postcriptové soubory (PS) používají jazyk PostScript k popisu uspořádání textu, vektorových grafik nebo rastrů pro účely tisku a zobrazení. Mohou obsahovat více stránek. Postscriptové soubory se importují jako skupina objektů, které lze upravit.

Postscriptové soubory mají zpravidla příponu .ps, můžete však importovat i postscriptové soubory s příponou .prn. Soubory s příponou .prn, běžně známé jako soubory tiskáren (PRN), obsahují pokyny, jak soubor vytisknout. Tyto soubory umožňují opětovně vytisknout dokument, i když na vašem počítači není nainstalována aplikace, v níž byl dokument vytvořen.

Během instalace sady CorelDRAW Graphics Suite máte možnost nainstalovat aplikaci Ghostscript, která interpretuje postscriptový formát souborů. Aplikace Ghostscript se používá jako pomocná aplikace procesu importu souborů. Pokud jste aplikaci Ghostscript nenainstalovali v rámci instalace produktu, postupujte podle pokynů v části Instalace aplikace Ghostscript..

Můžete také importovat soubory Encapsulated PostScript (EPS). Další informace naleznete v tématu Encapsulated PostScript (EPS).

Postup při importu postscriptového souboru (PS nebo PRN) Zp t nahoru

*

Obsahuje-li postscriptový soubor text převedený na křivky, text v importovaném souboru nelze upravit, i když vyberete možnost importovat text jako text.

Technické poznámky k formátům souborů PostScript (PS nebo PRN) Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)