Příprava reklamních plachet k tisku

Postup přípravy návrhu reklamní plachty k tisku


Můžete přidávat okraje a značky průchodek a připravovat reklamní plachty k tisku. Průchodky představují kroužky nebo okrajové pásky vkládané do otvorů skrz tenké materiály, například textilní látky nebo kompozit z uhlíkového vlákna. Skrz průchodky lze protáhnout šňůry nebo lana a reklamní plachtu tak správně vypnout.

Můžete vytvářet nápis z aktivní stránky nebo z vybraných objektů na stránce.

Okraje lze použít dvěma způsoby. Okraj můžete přidat do návrhu, který obsahuje důležitou grafiku nebo textové prvky okolo okrajů, aby nedošlo k odříznutí v konečné verzi reklamní plachty. Případně můžete přidat okraj, který lze před vložením průchodek složit, aby byly okraje plachty odolnější.

Aplikace CorelDRAW umožňuje přidat okraje, které mají barvu pozadí stránky nebo plnou barvu dle vaší volby. Okraje můžete také přidat roztáhnutím nebo zrcadlením okrajů dokumentu. Můžete určit rozměr okraje, což je výška oblasti přidané k horní a dolní části dokumentu a šířka oblasti umístěné vpravo a vlevo od dokumentu.

Můžete určit velikost a počet značek průchodek a můžete je umístit do okrajů původní stránky nebo do oblastí okrajů. Navíc můžete určit okraj – vzdálenost od hrany průchodky k hraně stránky. Značky průchodek lze umístit do rohů nebo podél horních, dolních, levých a pravých okrajů návrhu. Pomocí této metody umístění můžete určit počet značek průchodek, které mají být přidány svisle a vodorovně. Dále můžete značky průchodek přidávat určením přibližné mezery mezi nimi.

Aplikace CorelDRAW uloží změny do nového dokumentu, který lze odeslat k tisku, a ponechá originál nezměněný.

Dialogové okno Okraj a průchodka

Postup přípravy návrhu reklamní plachty k tisku Zp t nahoru

 

V části Okraj zaškrtněte políčko Přidat okraj.
V oblasti Zdroj povolte možnost Stránka.
V oblasti Zdroj povolte možnost Výběr.
V části Okraj vyberte možnost ze seznamu Typ.
V oblasti Okraj zadejte hodnotu do pole Velikost.
Zaškrtněte políčko Přidat průchodky.
Chcete-li, aby aplikace CorelDRAW vzala v úvahu oblast okraje při umísťování značek průchodek, zaškrtněte políčko Použít oblast okrajů. Pokud tuto možnost nezaškrtnete, dojde k umístění značek průchodek do oblasti okrajů původní stránky.
V oblasti Průchodka zadejte hodnotu do pole Velikost.
V oblasti Průchodka zadejte hodnotu do pole Okraj.
V oblasti Umístění a distribuce povolte možnost Počet průchodek a zadejte hodnoty do polí Vertikální a Horizontální.
V oblasti Umístění a distribuce povolte možnost Mezery a zadejte hodnoty do polí Vertikální a Horizontální.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)