Zobrazení náhledu kresby

Postup při zobrazení náhledu kresby

Postup při zobrazení náhledu vybraných objektů

Postup při výběru režimu pro náhled přes celou obrazovku

Postup při nastavení zobrazení stránky


Můžete zobrazit náhled, ve kterém uvidíte, jak bude kresba vypadat při tisku nebo exportu. V náhledu kresby se zobrazují pouze objekty uvedené na stránce kresby a v okamžité oblasti okna kresby. Zobrazí se všechny vrstvy, které jsou nastaveny pro tisk v ukotvitelném panelu Objekty. Pokud se chcete na určité objekty v kresbě podívat v detailu, můžete je vybrat a zobrazíte jejich náhled. Při zobrazení náhledu vybraných objektů je zbytek kresby skrytý.

Před náhledem kresby můžete určit režim náhledu. Režim náhledu ovlivňuje rychlost, jakou se náhled zobrazí, a úroveň detailů zobrazených v okně kresby.

V okně kresby se standardně zobrazují okraje stránky, které však lze kdykoli skrýt. Pokud počítáte s tiskem kresby, můžete zobrazit oblast, která se skutečně vytiskne, včetně přesahu (spadávky), což je část kresby, která přesahuje přes okraj papíru. Přesahy jsou užitečné v případě, že kresba obsahuje barevné pozadí stránky nebo objekty umístěné na okraji stránky. Přesahy zajišťují, že po oříznutí nebo svázání dokumentu mezi okrajem kresby a okrajem papíru nezůstane bílé místo.

Postup při zobrazení náhledu kresby Zp t nahoru

*

V kresbě s více stránkami můžete přecházet v náhledu jednotlivých stránek pomocí kláves Page up a Page down.

Postup při zobrazení náhledu vybraných objektů Zp t nahoru

*

Je-li aktivován režim Náhled pouze vybraných a nejsou vybrány žádné objekty, zobrazí se v náhledu celé obrazovky prázdná obrazovka.

Postup při výběru režimu pro náhled přes celou obrazovku Zp t nahoru
Postup při nastavení zobrazení stránky Zp t nahoru

*

Při přípravě kresby ke komerčnímu tisku může být také zapotřebí nastavit mez přesahu. Další informace naleznete v tématu Postup při nastavení meze přesahu.

*

Můžete také kliknout na možnost Zobrazit Stránka Okraj stránky nebo Zobrazit Stránka Přesah.

Tisknutelnou oblast kresby lze zobrazit kliknutím na příkaz Zobrazit Stránka Tisknutelná oblast. Tisknutelná oblast je obvykle označena dvěma tečkovanými čárami uvnitř nebo kolem stránky (závisí na aktuálním nastavení tiskárny). Jeden obrys vyznačuje oblast, kterou lze vytisknout na aktuální tiskárně, a druhý obrys určuje velikost papíru, který používá tiskárna.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)