Tisk na postscriptové tiskárně

Postup při volbě souboru popisů postscriptových tiskáren (PPD)

Postup při tisku na postscriptové tiskárně

Postup při testování vytváření pruhů v přechodových výplních

Postup při automatickém zvyšování počtu přechodových kroků

Postup při snižování složitosti křivky

Postup při nastavování možností upozornění pro separace barev a písmo

Postup při vypnutí zavádění písem Type 1


PostScript je jazyk pro popis stránky, který výstupnímu zařízení předává pokyny pro tisk. Všechny prvky tiskové úlohy (například křivky a text) jsou reprezentovány kódem v jazyce PostScript a tiskárna je využívá k vytvoření dokumentu. Abyste zlepšili kompatibilitu, můžete zvolit obecné (abstraktní) zařízení PostScript. Můžete také zvolit soubor popisu postscriptové tiskárny (PPD). Soubor popisu postscriptové tiskárny definuje možnosti a funkce vaší postscriptové tiskárny a lze ho získat od výrobce tiskárny.

Chcete-li snížit vytváření pruhů, můžete automaticky zvýšit počet přechodových kroků v přechodové výplni. Zvýšení počtu kroků použitých k vykreslení přechodových výplní vytváří během tisku hladší stínování. Aby se vaše úloha vytiskla správně, můžete také snížit složitost křivky zvýšením plochosti. Plochost křivky určuje, s jakou přesností se křivky převedou na lomené čáry, jak hladká bude křivka při tisku.

Tisková úloha obsahující příliš mnoho písem se nemusí vytisknout správně a tisková úloha obsahující příliš mnoho přímých barev zvětší velikost souboru. Můžete nastavit možnosti jazyka PostScript tak, abyste byli upozorněni, když tisková úloha obsahuje větší počet písem nebo přímých barev, než jsou nastavené hodnoty.

Ovladač tiskárny zavede do tiskárny písmo Type 1 jako základní nastavení. Možnost Zavést písma Type 1 můžete vypnout, takže písma jsou tištěna jako grafika (buď křivky, nebo rastry). To může být užitečné, když soubor obsahuje mnoho písem, což by mohlo prodloužit zavádění, nebo by mohlo zavádění písem zcela selhat následkem velikostí jejich souborů. Písma TrueType převedená na rastry vypadají lépe při tisku v malých velikostech a tisknou se rychleji než běžná písma. Můžete zvolit nejvyšší počet rastrových písem, který může tisková úloha obsahovat.

Postup při volbě souboru popisů postscriptových tiskáren (PPD) Zp t nahoru
Postup při tisku na postscriptové tiskárně Zp t nahoru

*

Když tisknete do souboru pomocí postscriptového ovladače, můžete uložit nastavení komprese rastrů do výsledného souboru PostScript Interpreted (PS nebo PRN). Další informace o tisku do souboru naleznete v části Postup při tisku do souboru.

Postup při testování vytváření pruhů v přechodových výplních Zp t nahoru

*

Testování vytváření pruhů v přechodových výplních se provádí pouze u lineárních přechodových výplní.

Postup při automatickém zvyšování počtu přechodových kroků Zp t nahoru
Postup při snižování složitosti křivky Zp t nahoru

*

Snížení složitosti křivky pomůže zmírnit problémy při tisku, způsobené křivkami s příliš velkým počtem uzlů, ale způsobí prodloužení doby tisku.

Postup při nastavování možností upozornění pro separace barev a písmo Zp t nahoru
Postup při vypnutí zavádění písem Type 1 Zp t nahoru

*

Písma Type 1 mohou být zavedena pouze u postscriptových zařízení.

Když je políčko Zavést písma Type1 zaškrtnuté, je zaškrtnuté i políčko Převést písma True Type na Type1 jakožto základní nastavení. Tím je zajištěno, že písma True Type jsou převedena na písma Type1, takže mohou být zavedena. Zrušte zaškrtnutí políčka Převést písma True Type na Type1 pouze tehdy, má-li výstupní zařízení potíže s interpretací písem Type 1.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)