Hledání šablon

Postup při hledání, filtrování a řazení šablon

Postup při stahování a přidání nového balíčku šablon

Postup přidání aliasu k umístění, které obsahuje šablony

Postup při zobrazení šablon a informací o šabloně


Aplikace CorelDRAW poskytuje jednoduchý způsob hledání šablon.

Můžete hledat na základě názvu souboru, nadpisu nebo klíčových slov náležících k šabloně. Zadáte-li do textového pole například slovo „certifikát", aplikace automaticky vyřadí pomocí filtru všechny soubory, které tomuto slovu neodpovídají, a zobrazí pouze soubory, které obsahují slovo „certifikát" v názvu šablony nebo v klíčových slovech. Hledání můžete kdykoli zrušit.

Výsledky hledání můžete zúžit pomocí zdroje šablony (například pouze šablony vytvořené vámi) a kategorie (například brožury, letáky nebo hlavička a dopisy). Můžete také zobrazit seznam oblíbených nebo posledních použitých šablon a také můžete šablony řadit podle názvu a data, kdy byly vytvořeny nebo upraveny.

Můžete vyhledat a procházet vždy pouze jeden balíček, složku nebo seznam. Můžete procházet nebo prohledávat celou knihovnu Všechny šablony (šablony zahrnuté v aplikaci CorelDRAW a poskytované jinými návrháři a šablony, které jste vytvořili).

Přidání šablon

Pro začátek aplikace Corel poskytuje místní šablony, které jsou uvedeny v části Všechny šablony v dialogovém okně Nový ze šablony. Tyto šablony se ukládají do složky Dokumenty\Corel\Corel Content\Templates. Chcete-li svoji kolekci šablon rozšířit, můžete si stáhnout další balíčky pomocí dialogového okna Získat další.

Pro přístup k šablonám uloženým v místních složkách mimo složku Dokumenty\Corel\Corel Content\Templates můžete na tyto složky vytvořit odkazy. Tyto odkazy nazýváme aliasy. Aliasy lze použít i pro přístup k šablonám uloženým ve sdílených síťových složkách a na sekundárních úložištích (disky USB flash nebo přenosné pevné disky).

Když kopírujete složku obsahující velké množství šablon svého počítače, může indexování složky v operačním systému určitou dobu trvat. Pro okamžité prohlížení, procházení a vyhledávání šablon v takové složce může být zapotřebí složku přeindexovat.

Zobrazení šablon a informací o šabloně

Můžete zvýšit velikost miniatur, a usnadnit a zrychlit tak rozpoznávání konkrétní šablony, nebo můžete snížit velikost miniatur, a zobrazit tak více výsledků vyhledávání najednou. Pokud v oblasti zobrazení vyberete šablonu, zobrazí se o kategorii, stylu, stránkování a možnostech přeložení šablony další informace.

Postup při hledání, filtrování a řazení šablon Zp t nahoru
 
V seznamu Vybrat zdroj obsahu vyberte jinou položku než Všechny šablony. Vyberte kategorii v seznamu Filtrovat obsah.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Naposledy použité.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Oblíbené. Informace o označování šablon jako oblíbených naleznete v tématu Postup při označení, přejmenování a odstranění šablon.
Klikněte na tlačítko Možnosti a vyberte jednu z následujících možností:
Šablony v seznamu Oblíbené jsou automaticky řazeny podle data, kdy jste je označili jako oblíbené, počínaje poslední šablonou přidanou do seznamu Oblíbené.
Šablony v seznamu Naposledy použité jsou automaticky řazeny podle data, kdy jste je naposledy použili, počínaje naposledy použitou šablonou.
Vyberte v seznamu Vybrat zdroj obsahu položku Všechny šablony. Klikněte na tlačítko Možnosti a poté na tlačítko Procházet rekurzivně.
Klikněte na tlačítko Možnosti a poté na tlačítko Znovu indexovat složku.

*

Když vyberete položku Moje šablony jako zdroj obsahu, můžete všechny šablony procházet v kořenovém adresáři složky Dokumenty\Corel\Corel Content\Templates.

Pokud nebyla při instalaci aplikace CorelDRAW integrována do prostředí Windows (tedy pokud jste vypnuli možnost Rozšíření prostředí Windows v části Nástroje v průvodci instalací v průběhu vlastní instalace), můžete hledat šablony pouze podle názvu souboru, nikoli podle názvu šablony nebo klíčových slov.

Postup při stahování a přidání nového balíčku šablon Zp t nahoru
Postup přidání aliasu k umístění, které obsahuje šablony Zp t nahoru
Postup při zobrazení šablon a informací o šabloně Zp t nahoru

 

Posuňte jezdec Velikost miniatury.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)