Nastavení přesahu barev In-RIP

Postup při volbě šířky přesahu

Postup při zadání umístění přesahu barev obrázku

Postup při nastavení prahu

Postup při výběru barev pro přesah

Postup při výběru redukce přesahu barev


Přesah barev In-RIP umožňuje zadat upřesněné nastavení přesahu barev. Před volbou přesahu barev In-RIP se přesvědčte, že vaše tiskárna s jazykem PostScript Level 3 podporuje přesah barev In-RIP.

Můžete zvolit šířku přesahu – o kolik se jedna barva rozšíří do druhé. Rovněž můžete zadat umístění přesahu barev obrázku a tím určit, kde přesah vznikne. Například můžete určit, zda přesah je rozšíření pozadí nebo rozšíření objektu, což záleží na neutrální hustotě sousedních barev. Neutrální hustota značí světlost nebo tmavost barvy a pomáhá stanovit, jak budou sousední barvy do sebe přesahovat.

Zadáním limitu kroku přesahu můžete stanovit práh vytvoření přesahu. Mají-li barvy, které se účastní přesahu, podobnou neutrální hustotu, nastaví se umístění přesahu podle toho. Limit kroku přesahu určuje práh, na který se přesah nastaví.

Před přesahem můžete nastavit barvy; např. můžete barvu nastavit na neprůhlednou, jako v případě metalické barvy, takže skrz ni nebude nic vidět. Snížením množství barvy v přesahu můžete snížit jeho viditelnost. To je zvlášť užitečné v případě pastelových barev, kontrastních barev a barev s podobnou neutrální hustotou.

Postup při volbě šířky přesahu Zp t nahoru

*

Chcete-li nastavit možnosti přesahu barev In-RIP, musíte mít v dialogovém okně Tisk na kartě PostScript v seznamu Kompatibilita vybranou volbu PostScript 3.

Postup při zadání umístění přesahu barev obrázku Zp t nahoru
Postup při nastavení prahu Zp t nahoru

*

Chcete-li zvolit možnosti Přesah barev In-RIP, musíte mít v dialogovém okně Tisk na kartě PostScript v seznamu Kompatibilita vybranou volbu PostScript 3.

Postup při výběru barev pro přesah Zp t nahoru

*

Chcete-li zvolit možnosti Přesah barev In-RIP, musíte mít v dialogovém okně Tisk na kartě PostScript v seznamu Kompatibilita vybranou volbu PostScript 3.

Postup při výběru redukce přesahu barev Zp t nahoru

*

Hodnota redukce 100 % znamená žádnou redukci, zatímco nižší hodnoty snižují neutrální hustotu.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)