Nahrazování písem

Postup při nastavení možností nahrazování písem

Postup při použití nahrazování písem PANOSE

Postup při nahrazování chybějícího písma

Postup při vytváření seznamu výjimek pro nahrazování písem


Funkce Nahrazování písem PANOSE umožňuje využití seznamu písem, jež lze použít jako náhradu za písma, která jsou použitá v dokumentu, ale nenachází se ve vašem počítači.

Nahrazování písem můžete ovlivnit nastavením určitých možnosti. Písma můžete nahradit buď pouze v textech, nebo v textu i v textových stylech. Nahrazování písem můžete také vypnout. Při použití nahrazování písem můžete přijmout výchozí nabídnuté písmo, nebo můžete vybrat k nahrazení chybějícího písma písmo jiné. Nahrazování můžete použít dočasně nebo trvale.

K nahrazování písem můžete vytvořit seznam výjimek. Výjimky potlačí nahrazování písem doporučené funkcí nahrazování písem PANOSE. Seznam výjimek může být užitečný při sdílení kreseb a dokumentů mezi platformami, protože v některých případech jsou stejná písma nazývána na jednotlivých platformách jinak.

Postup při nastavení možností nahrazování písem Zp t nahoru
Postup při použití nahrazování písem PANOSE Zp t nahoru
Postup při nahrazování chybějícího písma Zp t nahoru

*

Nahrazování písem můžete uložit zaškrtnutím tlačítka Uložit tuto výjimku pro budoucí nahrazování písem.

Jedním písmem můžete nahradit více chybějících písem stisknutím klávesy Shift a výběrem písem v seznamu Chybějící písmo v dialogovém okně Nahrazení chybějícího písma.

Postup při vytváření seznamu výjimek pro nahrazování písem Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)