Operace Zpět, Znovu a Opakovat

Postup při použití operace Zpět, Znovu a Opakovat

Postup při nastavení operace Zpět


Akce provedené na kresbě lze vracet v pořadí od poslední použité akce. Pokud se vám výsledek po vrácení poslední akce nelíbí, můžete vrácení odvolat. Poslední provedené akce můžete také odvolat tím, že se vrátíte k uložené verzi kresby. Některé akce použité na objekty, jako je například roztažení, vyplnění, přesunutí nebo otočení, lze zopakovat a vytvořit působivější vizuální efekt.

Nastavení operace Zpět lze přizpůsobit a zvýšit nebo snížit počet akcí, se kterými lze v operaci Zpět nebo Znovu pracovat.

Postup při použití operace Zpět, Znovu a Opakovat Zp t nahoru

 

Klikněte na příkaz Úpravy Zpět [poslední akce].
Klikněte na položky Okno Ukotvitelné panely Historie. V ukotvitelném panelu Historie klikněte na akci, která předcházela všem akcím, které chcete odvolat, nebo klikněte na poslední akci, kterou chcete provést znovu.
Klikněte na příkaz Soubor Vrátit.
Klikněte na příkaz Úpravy Opakovat.

*

Pokud použijete příkaz Zpět na řadu akcí v ukotvitelném panelu Historie, odvolají se všechny akce uvedené pod akcí, na kterou jste klikli.

Pokud použijete příkaz Znovu na řadu akcí v ukotvitelném panelu Zpět, provede se znovu akce, na kterou kliknete, a všechny odvolané akce jí předcházející.

*

Akci lze zopakovat na jiném objektu nebo skupině objektů. Stačí vybrat objekt nebo objekty a kliknout na příkaz Úpravy Opakovat.

Dále můžete opakovat nebo vracet řady akcí kliknutím na tlačítko se šipkou vedle tlačítka Zpět nebo Znovu na standardním panelu nástrojů a výběrem akce ze seznamu.

Postup při nastavení operace Zpět Zp t nahoru

*

Zadaná hodnota je omezena pouze velikostí operační paměti počítače. Čím větší je uvedená hodnota, tím vyšší jsou nároky na paměť.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)