Zarovnání textu k mřížce účaří

Zarovnání odstavcového textu k mřížce účaří


Text v rámečku nebo více rámečcích můžete zarovnat pomocí mřížky účaří. To je užitečné například když chcete zarovnat dva nebo více textových rámečků, které obsahují různá písma, velikosti písem a mezery.

Všechny objekty lze přichytit k mřížce účaří. Pouze textové lze k mřížce účaří zarovnat. Přichycení se zapíná nebo vypíná pro všechny objekty (je to nastavení mřížky). Zarovnání se zapíná nebo vypíná pro jednotlivé rámečky (je to nastavení textového rámečku). Informace o zobrazení nebo skrytí mřížky účaří, zapnutí nebo vypnutí přichytávání, změně barvy mřížky a nastavení řádkování naleznete v části Mřížka účaří..

Textové sloupce s různými písmy a velikostmi písem (vlevo) jsou zarovnány pomocí mřížky účaří (vpravo).

Pokud zarovnáte odstavcový text k mřížce účaří, bude řádkování upraveno automaticky tak, aby řádky textu ležely na mřížce účaří. Pokud je text zarovnán k mřížce účaří, je řádkování řízeno spíše mřížkou než dříve nastavenými vlastnostmi textu. Další informace o řádkování naleznete v tématu Úprava mezer mezi řádky a odstavci.

K mřížce účaří můžete nastavit zarovnání jednoho nebo více textových rámečků. Pokud je tato možnost povolena, je v případě, že část nebo celý textový rámeček překrývá stránku kresby, text v textovém rámečku zarovnán podle mřížky účaří. Pokud je textový rámeček posunut zcela mimo stránku kresby, není již text zarovnán k mřížce účaří.

Pokud zarovnáte textový rámeček k mřížce účaří a pak jej propojíte s jiným rámečkem, budou oba rámečky zarovnány k mřížce účaří. Pokud zarovnáte jeden z několika již propojených rámečků s mřížkou účaří, dojde k zarovnání pouze vybraného rámečku. Další informace o propojování textových rámečků naleznete v části Kombinování a propojování rámečků odstavcového textu.

Zarovnání odstavcového textu k mřížce účaří Zp t nahoru

*

Můžete také kliknout pravým tlačítkem myši na textový rámeček a vybrat možnost Zarovnat k mřížce účaří.

Více vybraných rámečků lze zarovnat najednou.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)