Seznamy slov

Postup při přidání uživatelského seznamu slov

Postup při odebrání uživatelského seznamu slov

Postup při přidání slova do uživatelského seznamu slov

Postup při úpravě slova nebo fráze v uživatelském seznamu slov

Postup při odstranění slova nebo fráze z uživatelského seznamu slov

Postup při výběru, přidání nebo odstranění hlavního seznamu slov


Seznam slov představuje množinu slov nebo frází, která byla zaznamenána při kontrole textu jazykovými nástroji. Jazykové nástroje prohledávají dva typy seznamů slov: uživatelské seznamy slov a hlavní seznamy slov. Každý jazyk je dodáván s výchozím uživatelským seznamem slov. Uživatelské seznamy slov lze upravit přidáním, odstranění nebo náhradou slov. Hlavní seznamy slov zahrnují seznamy specializovaných slov, které používá kontrola pravopisu pro určitý jazyk, oblast nebo společnost.

Při kontrole textu si můžete vypomoci přidáním uživatelského seznamu slov. Je možné aktivovat až 10 uživatelských seznamů slov najednou. Pokud například chcete, aby kontrola pravopisu porovnávala uživatelské seznamy slov americké angličtiny a kanadské angličtiny, přidejte oba seznamy. Pokud pracujete v medicíně, můžete vybrat lékařský seznam slov od třetího dodavatele a používat ho s jazykovými nástroji. Každý jazyk podporovaný nástrojem Pravopis má jeden hlavní seznam slov určený jako výchozí. Nejdříve jsou prohledávány aktivní uživatelské seznamy slov. Pokud v nich nejsou slovo nebo fráze nalezeny, jsou prohledávány aktivní hlavní uživatelské seznamy. Seznam slov lze také odstranit.

Do uživatelského seznamu lze přidat slovo, které nechcete dále označovat jako chybu. Do uživatelského seznamu slov lze také přidat slova k náhradě, která se použijí v okamžiku, kdy se na slově zastaví kontrola pravopisu nebo gramatiky.

Slova lze v uživatelském seznamu slov kdykoli upravit nebo je odstranit.

Postup při přidání uživatelského seznamu slov Zp t nahoru

*

Názvy souborů pro uživatelské seznamy slov mají příponu .uwl.

Při kontrole kresby se uživatelské seznamy slov procházejí v pořadí, ve kterém jsou zobrazeny v dialogovém okně Uživatelské seznamy slov.

Postup při odebrání uživatelského seznamu slov Zp t nahoru

*

Operaci odebrání nelze provést pro výchozí seznam slov pro jazyk.

Postup při přidání slova do uživatelského seznamu slov Zp t nahoru

*

V nástroji pro kontrolu pravopisu se slova k náhradě zobrazí v poli Nahrazení.

*

Chcete-li přidat slovo do aktuálního uživatelského seznamu slov, klikněte na tlačítko Přidat na kartě Kontrola pravopisu nebo Gramatika.

Do uživatelského seznamu slov lze také přidat krátké fráze.

Postup při úpravě slova nebo fráze v uživatelském seznamu slov Zp t nahoru

*

Pokud požadovaný seznam slov, který chcete upravovat, není uvedený v dialogovém okně Uživatelské seznamy slov otevřete seznam kliknutím na tlačítko Přidat seznam.

Postup při odstranění slova nebo fráze z uživatelského seznamu slov Zp t nahoru
Postup při výběru, přidání nebo odstranění hlavního seznamu slov Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Přidat seznam. V dialogovém okně Editor hlavního seznamu slov zvolte hlavní seznam slov. Klikněte na tlačítko Otevřít.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)