Zásady správy barev

Nastavení zásady správy barev pro otevírání dokumentů

Nastavení zásady správy barev pro import a vkládání souborů

Aktivace upozornění na chybějící a neodpovídající profily barev


Zásady správy barev určují, jak jsou spravovány barvy v dokumentech, které otevíráte a pracujete s nimi v aplikaci. V aplikaci CorelDRAW můžete nastavit jednu zásadu správy barev pro otevírání dokumentů a druhou pro import a vkládání souborů a objektů do aktivního dokumentu.

Zásada správy barev pro otevírání souborů určuje, které profily barev RGB, CMYK a stupňů šedé mají být použity v jednotlivých otevíraných souborech. Aplikace standardně používá profily barev vložené do souboru. Můžete se také rozhodnout, že k souboru přiřadíte výchozí profily barev nebo že převedete barvy v souboru do výchozích profilů barev.

Zásada správy barev pro import a vkládání souborů standardně převádí barvy RGB a stupně šedé v souborech do profilů barev dokumentu a v režimu CMYK přiřazuje k souborům profil barev CMYK dokumentu. Můžete se také rozhodnout, že k souboru přiřadíte profily barev dokumentu nebo že převedete barvy v aktivním dokumentu do profilů barev, které jsou vloženy do souboru.

V souborech, které otevíráte nebo importujete, mohou chybět profily barev nebo v nich mohou být obsaženy profily barev, které se neshodují s výchozími profily barev. Aplikace vás na chybějící nebo neodpovídající profily barev standardně neupozorní, ale nastaví volby správy barev tak, aby dosáhla uspokojivého výsledku. Chcete-li však mít barvy ve svých dokumentech plně pod kontrolou, můžete upozorňování aktivovat.

Nastavení zásady správy barev pro otevírání dokumentů Zp t nahoru
Nastavení zásady správy barev pro import a vkládání souborů Zp t nahoru
Aktivace upozornění na chybějící a neodpovídající profily barev Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)