Text a písma v souborech PDF

Postup při vkládání písem do souboru PDF

Postup při převádění písem TrueType na písma Type 1

Postup při exportu textu jako křivek


Nastavením možností textu a písma můžete určit, jak bude text vašeho souboru PDF vypadat na výstupu.

Do souboru PDF můžete vložit písma. Vkládání sice zvětší velikost souboru, ale soubor PDF bude přenositelnější, protože písma nemusí být umístěna v jiných systémech. Když vložíte 14 základních písem, budou přidána do vašeho souboru PDF, což vyloučí odlišnosti v různých systémech. Těchto 14 základních písem mají v paměti všechna postscriptová zařízení.

Také můžete převést Písma TrueType na písma Type 1, což může zvětšit velikost souboru, je-li v něm mnoho písem. Když převádíte písma, můžete zmenšit velikost souboru tím, že pokud používáte pouze malý počet znaků (například znaky A až E), zvolíte podmnožinu znaků písem. Můžete rovněž vložit procentní hodnotu použitých znaků písem. Můžete například vytvořit podmnožinu obsahující 50 procent znaků písem. Jestliže počet znaků použitých v dokumentu přesáhne 50 procent, vloží se celá sada znaků. Jestliže počet znaků použitých v dokumentu je nižší než 50 procent, vloží se pouze použité znaky.

Vyloučit rozdíly v písmu na různých počítačích lze také tím, že se text exportuje jako křivky. Například, když v textu používáte zvláštní znaky, můžete text exportovat jako křivky. Při exportu textu jako křivky bude soubor složitější a může být větší. Při publikování obecného dokumentu spíše do něj vkládejte písma, než abyste převáděli text na křivky.

Postup při vkládání písem do souboru PDF Zp t nahoru

*

Zaškrtnutím políčka Vložit 14 základních písem se zvětší velikost souboru, a proto se tato možnost nedoporučuje při publikování na webu.

Postup při převádění písem TrueType na písma Type 1 Zp t nahoru

*

Pokud vytváříte podmnožinu písem, nemusí se při úpravách souboru PDF v aplikaci Adobe Acrobat některé znaky z písma nacházet v souboru.

Postup při exportu textu jako křivek Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)