Zobrazení

Postup při uložení zobrazení

Postup při přepnutí do uloženého zobrazení

Postup při zobrazení všech stránek v dokumentu s více stránkami

Postup při zobrazení protějších stránek


Zobrazení kterékoli části kresby můžete uložit. Můžete například uložit zobrazení objektů při zvětšení 230 % a pak se do tohoto zobrazení kdykoli vrátit.

Pokud dokument obsahuje několik stránek, můžete je zobrazit všechny najednou v zobrazení Nástroje třídění stránek. Na obrazovce lze také současně zobrazit následné levé a pravé stránky (protější stránky) a vytvořit objekty, které se rozkládají na dvou stránkách.

Postup při uložení zobrazení Zp t nahoru
 
Vyberte zobrazení a klikněte na tlačítko Odstranit aktuální zobrazení .

*

Dále můžete aktuální zobrazení uložit kliknutím na nástroje Lupa nebo Ruka v okně nástrojů, kliknutím na seznam Úroveň lupy na standardním panelu nástrojů, zadáním názvu a stisknutím klávesy Enter.

Postup při přepnutí do uloženého zobrazení Zp t nahoru

*

Na uložené zobrazení lze také přepnout výběrem položky v seznamu Úroveň lupy na standardním panelu nástrojů.

Postup při zobrazení všech stránek v dokumentu s více stránkami Zp t nahoru
Postup při zobrazení protějších stránek Zp t nahoru

*

Protější strany nelze zobrazit v případě, že dokument používá styl rozvržení Karta přeložená vodorovně či Karta přeložená nahoře nebo obsahuje několik orientací stránky. Možnost Levá strana je k dispozici pouze pro styly rozvržení Celá stránka a Kniha.

Při zaškrtnutí políčka Protější stránky je obsah na protějších stránkách sloučen na jednu stránku. Struktura vrstev sloučené stránky je založena na levé stránce. Vrstvy z pravé stránky jsou vloženy nad vrstvy na levé stránce. Toto pravidlo se vztahuje i na přeuspořádání stránek. Pokud zrušíte zaškrtnutí políčka Protější stránky, budou vrstvy a obsah distribuovány na oddělené stránky. Objekty, které přesahují na další stránku, budou přiřazeny na stránku, kde se nachází jejich střed.

Doporučujeme se vyhýbat přepínání vpřed a zpět mezi jednotlivými stránkami a protějšími stránkami ve stejném dokumentu.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)