Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Použití symbolů v kresbách

Symbol můžete vložit do kresby, čímž vytvoříte jeho instanci. Některé vlastnosti instance symbolu, například velikost a pozici, lze upravit, aniž by se tato změna projevila v definici symbolu uložené v knihovně. Úplný seznam vlastností, které lze upravovat, naleznete v tématu Úpravy instancí symbolů. Instanci symbolu můžete převést zpět na objekt při zachování jejích vlastností.

Symboly lze sdílet mezi kresbami. Při zkopírování symbolů do schránky zůstanou původní symboly uloženy v knihovně. Do schránky lze kopírovat a poté z ní vkládat také jednotlivé instance symbolu. Při vložení instance symbolu dojde současně k zařazení symbolu do knihovny i k umístění instance symbolu do kresby. Při dalším vložení bude do kresby umístěna nová instance symbolu, avšak již bez jeho přidávání do knihovny. Vložíte-li do kresby upravenou instanci symbolu, uchová si nová instance vlastnosti původní instance a v nové definici symbolu v knihovně zůstanou zachovány vlastnosti původního symbolu. Při kopírování a vkládání instancí symbolů se postupuje stejně jako u jiných objektů. Další informace naleznete v tématu Kopírování, duplikování a odstraňování objektů.

Symboly můžete také exportovat do externí knihovny, kterou lze sdílet mezi kresbami. Další informace naleznete v tématu Správa kolekcí a knihoven.

V případě potřeby můžete instanci symbolu odstranit.

Postup při vložení instance symbolu Zp t nahoru

*

Informace o práci se speciálními znaky v textu naleznete v tématu Vložení grafiky.

*

Instanci symbolu můžete vložit také přetažením symbolu pomocí myši z ukotvitelného panelu Správce symbolů do okna kresby.

Postup při úpravě instance symbolu Zp t nahoru

*

Pokud symbol obsahuje více objektů, budou se všechny objekty v instanci symbolu chovat, jako kdyby se jednalo o skupinu. Jednotlivé objekty v instanci symbolu nelze upravit.

*

Pokud je vybrána instance symbolu, můžete na panelu vlastností upravit mnoho vlastností objektu.

Konverze instance symbolu na jeden nebo více objektů Zp t nahoru

*

Symbol zůstane zobrazen v ukotvitelném panelu Správce symbolů.

*

Instanci symbolu můžete převést zpět na objekty také kliknutím pravým tlačítkem myši na požadovanou instanci a kliknutím na příkaz Vrátit se k objektům.

Postup při sdílení symbolů mezi kresbami Zp t nahoru

 

Otevřete zdrojový dokument. Na ukotvitelném panelu Správce symbolů vyberte ze seznamu jeden nebo více symbolů, klikněte pravým tlačítkem myši a poté klikněte na příkaz Kopírovat.
Otevřete cílový dokument. V ukotvitelném panelu Správce symbolů klikněte pravým tlačítkem myši a klikněte na příkaz Vložit.

*

První vložený symbol je nazván „Symbol1". K názvům následujících kopií je přidáno rostoucí číslo: „Symbol2", „Symbol3" a tak dále.

Postup při odstranění instance symbolu Zp t nahoru

*

Symbol zůstane zobrazen v ukotvitelném panelu Správce symbolů.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.