Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Analýza kresby

Nástroj Gramatika umožňuje analyzovat gramatickou strukturu textu v kresbě. Můžete analyzovat větné členy a slovní druhy. V případě, že nástroj Gramatika analyzuje větu, přiřazuje část věty každému slovu nebo skupině slov. Nástroj používá k zobrazení částí věty větný rozbor. Při analýze textu se přiřazuje slovní druh každému slovu ve větě. Můžete zobrazit slovní druhy, které nástroj Gramatika přiřadil větě.

Při analýze jazykového stylu lze zobrazit sestavu se základními údaji. Sestava se základními údaji určí, zda není uvedeno příliš mnoho dlouhých slov, nebo zda nejsou odstavce příliš dlouhé a složité, takže budou pro čtenáře obtížně pochopitelné.

Lze také zobrazit sestavu s možnými chybami, která umožňuje analyzovat jazykový styl. V sestavě s možnými chybami jsou uvedeny typy možných chyb v kresbě a počet výskytů každé chyby. Sestava také umožňuje určit typy gramatických problémů, které se často vyskytují v kresbě.

Sestava srozumitelnosti je určena pro analýzu úrovně, jakou musí čtenář zvládat pro pochopení textu v kresbě. Nástroj Gramatika analyzuje srozumitelnost kresby porovnáním textu se srovnávacím dokumentem. Vybrat lze ze tří dokumentů pro srovnání gramatiky, nebo můžete přidat vlastní srovnávací dokument.

Postup při zobrazení větného rozboru Zp t nahoru

*

Věta zobrazená ve větném rozboru je určena místem, kde se nachází kurzor.

Postup při zobrazení slovních druhů Zp t nahoru

*

Věta zobrazení v dialogovém okně Slovní druhy je určena umístěním kurzoru.

Postup při zobrazení sestavy se základními údaji Zp t nahoru
Postup při zobrazení sestavy s možnými chybami Zp t nahoru
Postup při zobrazení srozumitelnosti kresby Zp t nahoru
Postup při přidání srovnávacího dokumentu Zp t nahoru

*

Při kontrole gramatiky lze přidat pouze jeden vlastní dokument pro srovnání. Pokud přidáte druhý dokument, přepíše první srovnávací dokument.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.