Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Použití čoček

Pomocí čoček lze změnit, jakým způsobem se zobrazuje oblast objektu pod čočkou, nikoli vlastnosti a atributy objektů samotných. Čočky lze použít pro jakýkoli vektorový objekt, například obdélník, elipsu, uzavřenou osnovu nebo mnohoúhelník. Můžete také změnit vzhled řetězcového textu a rastrů. Při použití čoček na vektorový objekt se z čoček stanou vektorové obrázky. Podobně platí, že pokud jsou čočky použity na rastry, stanou se z čoček také rastry.

Po použití můžete čočku zkopírovat a použít u jiného objektu.

Typy čoček použitých pro předlohu (zcela nalevo): (zleva doprava) Žárová mapa, Zvětšit a Vlastní mapa barev

U objektů lze použít následující typy čoček.

 

Postup při použití čočky Zp t nahoru

*

Efekt čočky nelze použít přímo na propojené skupiny, například objekty s konturami, zešikmené objekty, vysunuté objekty, stíny, odstavcový text nebo objekty vytvořené pomocí nástroje Malířské techniky .

*

Jednotlivé typy čoček můžete zobrazit v reálném čase před automatickým použitím konkrétního typu čočky pro kresbu, a to kliknutím na tlačítko Zamknout a následně zvolením čočky a nastavení náhledu. Když naleznete čočku, kterou chcete použít, klikněte na tlačítko Použít, nebo znovu klikněte na tlačítko Zamknout a obnovte automatické použití čoček při náhledu.

Postup při kopírování čočky Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.