Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření šablon

Pokud předvolby šablon nesplňují vaše potřeby, můžete si vytvořit vlastní šablony, založené na dokumentech, které často používáte. Pokud například pravidelně vydáváte bulletin, můžete uložit nastavení vzhledu a styly pro stránku do šablony.

Při uložení šablony umožňuje aplikace CorelDRAW přidávat referenční informace, jako například stránkování, přeložení, kategorii, obor a další důležité poznámky. Ačkoliv je přidávání informací o šablonách volitelné, usnadňuje pozdější uspořádání a hledání šablon. Například přidání popisných poznámek k šabloně umožňuje později tuto šablonu hledat zadáním textu v poznámkách.

Výchozí umístění, kam se šablony ukládají, můžete změnit. Další informace naleznete v tématu Změna umístění obsahu.

Postup při vytváření šablony Zp t nahoru

*

Při kliknutím na tlačítko Storno se zavře dialogové okno Vlastnosti šablony bez uložení šablony.

Pokud šablonu uložíte do předchozí verze aplikace sady CorelDRAW Graphics Suite (13.0 nebo starší), nemůžete k ní přidat referenční informace.

Textové pole Poznámky návrháře podporuje značky jazyka HTML, takže je sem možné vkládat obsah, jako je grafika a hypertextové odkazy. Grafika vložená ze souboru HTML se standardně propojuje s původním umístěním a není vložena do dokumentu aplikace CorelDRAW. Pokud tedy šablonu plánujete sdílet s ostatními, ujistěte se, že mají přístup k umístění připojené grafiky. Vkládáte-li formátovaný text (anglicky označovaný také jako „rich text", bohatý text) ze souboru RTF (Rich Text Format) nebo HTML, budou vlastnosti formátování textu zachovány.

*

Pokud nechcete přidávat referenční informace, nezadávejte žádné možnosti a klikněte na tlačítko OK.

Dále můžete zkopírováním obsahu jiného dokumentu a jeho vložením do textového pole Poznámky návrháře zadat poznámky návrháře.

Chcete-li formátovat text v textovém poli Poznámky návrháře, můžete použít následující klávesové zkratky:

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.