Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Doladění výsledků trasování

Nástroj PowerTRACE umožňuje doladit výsledky trasování pomocí následujících úprav.

Úprava detailů a vyhlazení

Ve výsledku trasování je možné vyhladit zakřivené čáry a upravit úroveň detailů. Při úpravě detailů dojde ke změně objektů ve výsledcích trasování. Pokud jste k trasování rastru použili metodu Obrysové trasování, změní úprava výsledků trasování i počet barev. Vyhlazení mění počet uzlů ve výsledcích trasování. Dále můžete ve výsledcích trasování řídit vzhled rohů nastavením prahu pro vyhlazení rohů.

Obrysové trasování s nízkou hodnotou detailů (vlevo); obrysové trasování s vysokou hodnotou detailů (vpravo)

Dokončení trasování

Standardně se po provedení trasování zachová zdrojový rastr a objekty ve výsledku trasování jsou automaticky seskupeny. Po dokončení trasování můžete nechat zdrojový rastr automaticky odstranit.

Odebrání a zachování pozadí

Můžete se rozhodnout, zda chcete pozadí ve výsledku trasování zachovat nebo odebrat. Pomocí metody Obrysové trasování můžete zadat barvu pozadí k odebrání. Pokud došlo k odebrání barvy pozadí kolem okrajů, ale barva pozadí stále prosvítá z vnitřních částí obrázku, můžete pozadí odebrat z celého obrázku.

Nastavení jiných možností metody Obrysové trasování

Ve výchozím nastavení jsou části objektu, skryté kvůli překrytí objektů, odebrány z výsledků trasování. Skryté části objektů můžete zachovat. Tato funkce vytváří kresby, které jsou vhodné pro vyřezávání a sítotisk.

Chcete-li omezit počet objektů ve výsledcích trasování, můžete zkombinovat sousedící objekty stejné barvy. Dále můžete objekty stejné barvy seskupit, aby s nimi šlo v aplikaci CorelDRAW snáze manipulovat.

Vracení a opakování akcí

Nastavení nástroje PowerTRACE lze upravovat a opakovat trasování rastru tolikrát, dokud nejste s výsledkem spokojeni. Pokud uděláte chybu, můžete akci vrátit nebo ji zopakovat. Případně můžete obnovit první výsledek trasování.

Doladění výsledků trasování Zp t nahoru

 

Ze seznamu Typ trasování vyberte požadovanou metodu.
Ve skupinovém rámečku Možnosti zrušte zaškrtnutí políčka Odstranit původní obrázek.
Zaškrtněte políčko Odebrat pozadí, nebo jeho zaškrtnutí zrušte.
Povolte přepínač Zadat barvu, klikněte na nástroj Kapátko a klikněte na barvu v okně náhledu. Chcete-li odebrat další barvu pozadí, stiskněte a podržte klávesu Shift a klikněte na barvu v okně náhledu.
Zaškrtněte políčko Odebrat barvu z celého obrázku.
Zrušte zaškrtnutí políčka Odebrat překrývající se oblasti objektů.
Zaškrtněte políčko Seskupit objekty podle barvy.
Zaškrtněte políčko Sloučit sousedící objekty stejné barvy.
Klikněte na tlačítko Zpět nebo Znovu .

*

Nástroj PowerTRACE můžete také vyvolat stisknutím tlačítka z plovoucí nabídky Trasovat rastr na panelu vlastností.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.