Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Formátování asijského textu

Zadání asijských znaků je v aplikaci CorelDRAW podporováno, pouze pokud používáte vhodný operační systém nebo když máte na jiném než asijském operačním systému nainstalovanou asijskou jazykovou podporu. Při zadávání textu můžete vybrat výchozí písmo a orientaci textu (buď vodorovnou, nebo svislou). Když zadáte řetězcový nebo odstavcový text, aplikace použije výchozí styl řetězcového nebo odstavcového textu.

Postup při nastavení výchozího písma asijského textu Zp t nahoru
Postup při výběru orientace textu pro asijský text Zp t nahoru

*

Výchozí orientace u asijského textu je vodorovná.

Když změníte orientaci textu z vodorovné na svislou, podtržení se změní na čáru vlevo a linka nad znaky se změní na čáru vpravo.

Nastavení orientace textu se použije na celý textový objekt. V jednom textovém objektu nelze mít text s různými orientacemi.

*

Pokud máte v operačním systému nainstalovanou podporu pro asijské texty, můžete měnit orientaci textu také kliknutím na tlačítka Svislá orientace textu nebo Vodorovná orientace textu na panelu nástrojů Text.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.