Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Začínáme se správou barev v aplikaci CorelDRAW

CorelDRAW Aplikace pracuje se dvěma typy nastavení správy barev: s výchozím nastavením správy barev a s nastavením barev dokumentu. Výchozí nastavení správy barev určuje barvy v nových dokumentech a ve všech dokumentech, které neobsahují profily barev (používáme také termín „neoznačené dokumenty"). Dokumenty vytvořené ve starších verzích aplikace CorelDRAW jsou zpracovávány jako neoznačené dokumenty. Nastavení barev dokumentu ovlivňuje pouze barvy aktivního dokumentu.

Výchozí nastavení pro správu barev

Výchozí nastavení správy barev je nezbytné pro dosažení konzistence barev.

Dialogové okno Výchozí nastavení správy barev

Nastavení barev dokumentu

Nastavení barev v aktivním dokumentu můžete zobrazovat a upravovat, aniž byste tím ovlivnili nové a neoznačené dokumenty. Můžete zobrazit profily barev přiřazené dokumentu i výchozí profily barev aplikace. Profily barev, které jsou přiřazeny k aktivnímu dokumentu, určují barevný prostor dokumentu pro barvy RGB, CMYK a stupně šedé.

Aktivnímu dokumentu můžete také přiřadit různé profily barev nebo převést jeho barvy do konkrétních profilů barev. Informace o přiřazování profilů barev naleznete v části Přiřazení profilů barev. Informace o převádění barev dokumentu do jiných profilů barev naleznete v části Převod barev do jiných profilů barev.

Dialogové okno Nastavení barev dokumentu

Dále můžete v aktivním dokumentu změnit primární barevný režim a metodu vykreslení.

Získání nápovědy

Informace o ovládacích prvcích dostupných v dialogových oknech Výchozí nastavení barev a Nastavení barev dokumentu zobrazíte přesunutím ukazatele myši na příslušný prvek. V oblasti Popis se pak zobrazí popis tohoto prvku.

Postup při otevření výchozího nastavení správy barev Zp t nahoru
Postup při změně výchozích profilů barev Zp t nahoru

 

Ze seznamu Primární režim barev zvolte požadovaný barevný režim.
Změna primárního barevného režimu v dialogovém okně Výchozí nastavení správy barev se neprojeví v aktivním dokumentu.
V seznamu Metoda vykreslení zvolte metodu vykreslení.
Postup při otevření nastavení barev dokumentu Zp t nahoru

*

Chcete-li ve stavovém řádku zobrazit profily barev použité v aktivním dokumentu, klikněte na tlačítko plovoucí nabídky ve stavovém řádku a vyberte možnost Informace o barvách.

Nastavení barev dokumentu můžete zobrazit také v dialogovém okně Vlastnosti dokumentu kliknutím na příkaz Soubor Vlastnosti dokumentu.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.