Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Hledání šablon

Aplikace CorelDRAW poskytuje jednoduchý způsob hledání šablon.

Hledání

Můžete hledat na základě názvu, kategorie nebo referenčních informací náležících k šabloně. Zadáte-li do textového pole například slovo „aktuální", aplikace vyřadí pomocí filtru všechny soubory, které tomuto slovu neodpovídají, a zobrazí pouze soubory, které obsahují slovo „aktuální" v názvu šablony, kategorii nebo v poznámkách návrháře připojených k danému souboru.

Hledání můžete kdykoli zrušit.

Filtrování výsledků vyhledávání

Výsledky hledání můžete omezit použitím jiných kritérií, jako je například typ dokumentu (například brožura, leták, bulletin nebo pohlednice) a obor (například pohostinství nebo maloobchod). Můžete vybrat zobrazení samotných šablon, které jste vytvořili, nebo všech šablon (šablony zahrnuté v aplikaci CorelDRAW a poskytované jinými návrháři a šablony, které jste vytvořili).

Zobrazení šablon a informací o šabloně

Můžete zvýšit velikost miniatur a usnadnit a zrychlit tak rozpoznávání konkrétní šablony nebo můžete snížit velikost miniatur a zobrazit tak více výsledků vyhledávání najednou. Pokud v oblasti zobrazení vyberete šablonu, zobrazí se o kategorii, stylu, stránkování a možnostech přeložení šablony další informace a také jakékoliv poznámky návrháře související se zamýšleným použitím.

Postup při hledání šablon Zp t nahoru

*

Vlastní šablony, které neobsahují žádné informace o kategorii, se zobrazí pod položkou Moje šablony.

Pokud nebyla při instalaci aplikace CorelDRAW integrována do prostředí Windows (tedy pokud jste vypnuli možnost Rozšíření prostředí Windows v části Nástroje v průvodci instalací v průběhu vlastní instalace), můžete hledat šablony pouze podle názvu souboru, ne podle názvu, klíčových slov ani dalších referenčních informací.

*

Vyhledávání můžete také spustit zadáním hledaného výrazu do pole Hledat a kliknutím na tlačítko Zahájit hledání .

Postup při zobrazení šablon a informací o šabloně Zp t nahoru

 

Posuňte jezdec nástroje Lupa doprava nebo doleva.
Klikněte na miniaturu v podokně Šablony. V podokně Podrobné informace o šabloně se zobrazí podrobné informace o šabloně.
Je-li podokno Podrobné informace o šabloně skryté, zobrazíte je kliknutím na tlačítko Zobrazit/skrýt podrobné informace o šabloně .
Klikněte na miniaturu v podokně Šablony. V podokně Poznámky návrháře se zobrazí poznámky návrháře.
Klikněte na tlačítko Tisk poznámek návrháře v levém dolním rohu podokna Poznámky návrháře.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.