Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Nastavení přesahu barev In-RIP

Přesah barev In-RIP umožňuje zadat upřesněné nastavení přesahu barev. Před volbou přesahu barev In-RIP se přesvědčte, že vaše tiskárna s jazykem PostScript Level 3 podporuje přesah barev In-RIP.

Můžete zvolit šířku přesahu – o kolik se jedna barva rozšíří do druhé. Rovněž můžete zadat umístění přesahu barev obrázku a tím určit, kde přesah vznikne. Například můžete určit, zda přesah je rozšíření pozadí nebo rozšíření objektu, což záleží na neutrální hustotě sousedních barev. Neutrální hustota značí světlost nebo tmavost barvy a pomáhá stanovit, jak budou sousední barvy do sebe přesahovat.

Zadáním limitu kroku přesahu můžete stanovit práh vytvoření přesahu. Mají-li barvy, které se účastní přesahu, podobnou neutrální hustotu, nastaví se umístění přesahu podle toho. Limit kroku přesahu určuje práh, na který se přesah nastaví.

Před přesahem můžete nastavit barvy; např. můžete barvu nastavit na neprůhlednou, jako v případě metalické barvy, takže skrz ni nebude nic vidět. Snížením množství barvy v přesahu můžete snížit jeho viditelnost. To je zvlášť užitečné v případě pastelových barev, kontrastních barev a barev s podobnou neutrální hustotou.

Postup při volbě šířky přesahu Zp t nahoru

*

Chcete-li nastavit možnosti přesahu barev In-RIP, musíte mít v dialogovém okně Tisk na kartě PostScript v seznamu Kompatibilita vybranou volbu PostScript 3.

Postup při zadání umístění přesahu barev obrázku Zp t nahoru
Postup při nastavení prahu Zp t nahoru

*

Chcete-li zvolit možnosti Přesah barev In-RIP, musíte mít v dialogovém okně Tisk na kartě PostScript v seznamu Kompatibilita vybranou volbu PostScript 3.

Postup při výběru barev pro přesah Zp t nahoru

*

Chcete-li zvolit možnosti Přesah barev In-RIP, musíte mít v dialogovém okně Tisk na kartě PostScript v seznamu Kompatibilita vybranou volbu PostScript 3.

Postup při výběru redukce přesahu barev Zp t nahoru

*

Hodnota redukce 100 % znamená žádnou redukci, zatímco nižší hodnoty snižují neutrální hustotu.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.