Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Přidávání a výběr textu

Přidáním textu lze obrázky vylepšovat. Můžete zadat písmo, velikost písma a zarovnání textu. Navíc můžete nastavit mezery mezi znaky a řádkování.

Text se vytváří nástrojem Text.

Standardně se text vytváří jako objekt; proto jej můžete přemísťovat, měnit jeho velikost nebo měřítko, otáčet jej, převracet, zkosit, deformovat a aplikovat na něj perspektivu; nicméně při přidání, odebrání nebo upravení znaků textu se deformace nebo perspektiva ztratí. Další informace o práci s objekty najdete v části Práce s objekty. Text lze také vykreslit jako upravitelnou oblast masky. Další informace o vytváření upravitelných oblastí najdete v části Práce s maskami.

Barvu textu můžete také měnit vyplněním nebo malováním. Navíc můžete text vyplnit pomocí vzorů a textur.

Text můžete také vyrovnávat, posouvat nebo otáčet. Další informace naleznete v tématu Vyrovnávání, posouvání a otáčení textu.

Postup při přidání textu Zp t nahoru

*

Chcete-li vykreslit text jako upravitelnou oblast, vyberte jej nástrojem Text a klikněte na tlačítko Vytvořit masku na panelu vlastností. Výsledkem je upravitelná oblast ve tvaru textu, na kterou lze aplikovat efekty.

Výběr textu k úpravám Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.