Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Používání přechodových výplní

Přechodové výplně postupně přecházejí z jedné barvy do druhé podél lineární, eliptické, kónické nebo obdélníkové osnovy. Pomocí přechodových výplní lze vytvořit iluzi prostorové hloubky. Pro přechodové výplně se rovněž používá označení přechody s gradientem.

Přechodové výplně lze vybírat z osobní knihovny nebo z Výměny obsahu. Můžete procházet dostupné přechodové výplně nebo vyhledávat prostřednictvím klíčových slov, označovat své oblíbené výplně, hlasovat pro výplně, které se vám líbí, a kopírovat výplně z Výměny obsahu do své osobní knihovny. Další informace naleznete v tématu „Správa výplní a průhledností" na straně 103.

Každou přechodovou výplň můžete upravit podle svých potřeb nebo můžete vytvářet své vlastní výplně. Přechodové výplně mohou obsahovat dvě nebo více barev, které lze umístit kamkoliv do přechodu výplně. Můžete zadat atributy výplně, například směr barevného přechodu výplně, úhel výplně, střed a středový bod. Dále můžete výplň vyhladit, zkosit nebo opakovat.

Po vytvoření můžete přechodovou výplň uložit pro budoucí použití nebo ji sdílet s ostatními uživateli ve Výměně obsahu. Další informace naleznete v tématu „Ukládání a sdílení výplní a průhledností" na straně 106.

Můžete také použít přechodovou výplň interaktivně pomocí nástroje Interaktivní výplň. V okně obrázku se zobrazí šipka přechodu, která označuje přechod z jedné barvy do jiné. Každá barva v přechodové výplni je představována jedním čtvercovým uzlem na šipce přechodu. Můžete měnit a přidávat barvy nebo upravovat průhlednost jednotlivých barev. Velikost a směr přechodové výplně lze také upravit v okně obrázku.

Lineární, eliptické, kónické a obdélníkové přechodové výplně

Postup při použití přechodové výplně Zp t nahoru

*

Režimy sloučení určují způsob, jakým se barva popředí nebo výplně prolíná s podkladovou barvou obrázku. Pro specifické účely lze nastavit jiný než výchozí režim sloučení (Normální). Další informace o režimech sloučení najdete v části Vysvětlení režimů sloučení.

Postup při vytváření přechodové výplně Zp t nahoru

 

Zadejte hodnotu do pole Přechodové kroky. Vyšší počet vytvoří hladší přechod mezi barvami.
Posuňte jezdec Urychlení.
Do polí Šířka výplně a Výška výplně zadejte požadované hodnoty.
Do polí X a Y zadejte hodnoty.
Zaškrtněte políčko Volné měřítko a zkosení.

*

Přechodové výplně mohou být tvořeny až 99 barvami.

*

Chcete-li změnit barvu uzlu, klikněte na uzel a poté na požadovanou barvu v paletě barev.

Postup při interaktivním použití přechodové výplně Zp t nahoru

 

Klikněte na barevný uzel a posuňte jezdec Průhlednost na panelu vlastností. Vyšší hodnoty zvýší průhlednost.

*

Můžete také vytvořit masku a omezit přechodovou výplň na část obrázku. Další informace naleznete v tématu Práce s maskami.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.