Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Používání přechodové průhlednosti

Přechodová průhlednost znamená, že objekt postupně přechází z jedné hodnoty průhlednosti na jinou hodnotu. Přechodová průhlednost může být lineární, eliptická, kónická nebo obdélníková.

Přechodové průhlednosti lze vybírat z osobní knihovny nebo z Výměny obsahu. Další informace naleznete v tématu „Správa výplní a průhledností" na straně 103.

Můžete vytvořit vlastní přechodovou průhlednost přidáváním a odebíráním uzlů a zadáním hodnoty průhlednosti pro jednotlivé uzly. Přechodovou průhlednost můžete také obrátit, zrcadlit, zkosit, změnit její velikost nebo použít jiné transformace.

Vytvořenou nebo upravenou přechodovou průhlednost můžete uložit a sdílet ji ve Výměně obsahu. Další informace naleznete v tématu „Ukládání a sdílení výplní a průhledností" na straně 106.

Postup při použití přechodové průhlednosti Zp t nahoru
Postup při vytváření přechodové průhlednosti Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko výchozí průhlednost .
Odemkněte přechodové kroky kliknutím na tlačítko Nastavit na výchozí hodnoty a zadejte hodnotu do pole Přechodové kroky.
Posuňte jezdec Urychlení.
Do polí Šířka průhlednosti a Výška průhlednosti zadejte požadované hodnoty.
Do polí X a Y zadejte hodnoty.
Zaškrtněte políčko Volné měřítko a zkosení.

*

Můžete také přetáhnout barvy, které se převedou na stupně šedé, z palety barev na uzly průhlednosti objektu .

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.