Používání maker a skriptů k automatizaci úloh

 

Pomocí maker a skriptů lze urychlit opakující se úlohy, kombinovat více akcí nebo složité akce nebo usnadnit přístup k některé z funkcí. Makra se vytvářejí pomocí vestavěných funkcí jazyka Visual Basic for Applications (VBA) nebo Visual Studio Tools for Applications (VSTA) a skripty se vytvářejí pomocí programovacího jazyka Corel SCRIPT.

Používání maker (nebo skriptů) je podobné jako používání funkce rychlého vytáčení v telefonu. Na mnoha telefonech můžete nastavit často vytáčené číslo na tlačítko rychlého vytáčení, což při dalším vytáčení tohoto čísla šetří čas, neboť stačí pouze stisknout tlačítko rychlého vytáčení. Obdobně makro umožňuje nastavit akce, které chcete opakovat. Při jejich dalším použití tak ušetříte čas spuštěním makra.

K automatizaci úlohy v aplikaci Corel PHOTO-PAINT můžete použít skript nebo makro. Makro je lepší volbou v případě, že chcete napsat kód, který je vyžadován k provedení dané úlohy (pomocí jazyka VBA nebo VSTA), zatímco skript je výhodnější, pokud chcete zaznamenat kroky vyžadované k provedení dané úlohy (pomocí jazyka Corel SCRIPT).

Tato část obsahuje následující téma:

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.