Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Změny rozměrů obrázků

Fyzické rozměry obrázků můžete změnit zvětšením nebo zmenšením jejich výšky a šířky. Když zvětšíte rozměry obrázku, aplikace mezi stávající pixely vloží nové pixely, jejichž barvy budou založeny na barvách sousedních pixelů. Pokud rozměry obrázku podstatně zvětšíte, mohou obrázky vypadat jakoby natažené a čtverečkované.

Velikost obrázku na obrazovce závisí na výšce a šířce obrázku v pixelech, na úrovni zvětšení a také na nastavení monitoru. Proto se obrázek může na obrazovce zobrazovat v jiné velikosti, než v jaké se vytiskne.

Výšku a šířku obrázku je možno změnit beze změny rozlišení. Zleva doprava: obrázek menších rozměrů, původní obrázek, obrázek větších rozměrů.

Postup při změně rozměrů obrázku Zp t nahoru

*

Při změně rozměrů obrázku dosáhnete lepších výsledků při použití takových hodnot výšky a šířky, které jsou vhodným násobkem nebo podílem původních hodnot. Zmenšíte-li například velikost obrázku o 50 %, vytvoříte lépe vypadající obrázek, než když snížíte jeho velikost o 77 %. Při zmenšení o 50 % aplikace odstraní každý druhý pixel, zatímco při zmenšení o 77 % musí aplikace odebírat pixely nepravidelně.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.