Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Převádění obrázků do dvoutónového režimu barev

Dvoutónový režim barev se používá pro specializovaný barevný tisk. Dvoutónový obrázek je vlastně obrázek ve stupních šedé zdokonalený přidáním jedné až čtyř tiskových barev. V následujícím přehledu jsou popsány jednotlivé typy dvoutónových obrázků:

Úprava tónových křivek

Po převedení obrázku do dvoutónového barevného režimu se zobrazí mřížka s tónovými křivkami, v níž jsou znázorněny dynamické křivky jednotlivých tiskových barev, jež se při převodu používají. Na vodorovné ose (x) je 256 možných odstínů šedé pro obrázky ve stupních šedé (0 je černá, 255 je bílá). Na svislé ose (y) je znázorněna intenzita tiskové barvy (od 0 do 100 procent) aplikovaná na příslušné jasové hodnoty.

Ukládání a načítání tiskových barev pro převod obrázků do dvoutónového režimu barev

Po zvolení typu dvoutónu a úpravě tónových křivek pro tiskové barvy používané k převodu obrázků do dvoutónového režimu můžete nastavení tiskových barev uložit a později je znovu načíst a použít i pro jiné obrázky.

Určení způsobu zobrazení přetiskování barev

Při převodu obrázku do dvoutónového barevného režimu můžete určit, které barvy se budou při tisku obrázku přetiskovat. Přetiskované barvy mají při překrytí dvou nebo více barev příliš mnoho tiskové barvy. Při zobrazování jsou jednotlivé barvy vykreslovány postupně a vrství se přes sebe.

Můžete zobrazit všechny případy, kdy se vámi zvolené barvy překrývají. Ke každé instanci je přidružena barva, která je vytvořena překrytím. Můžete rovněž vybrat nové přetiskované barvy a zjistit, jak se překrývají.

Postup při převádění obrázku do dvoutónového režimu barev Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Uložit. Zvolte složku, do níž se má soubor s novým nastavením uložit, a zadejte název souboru.
Klikněte na kartu Přetisk a zaškrtněte políčko Použít přetisk. Dvakrát klikněte na barvu, kterou chcete upravit a vyberte novou barvu.

*

Nastavení tiskových barev můžete načíst tak, že kliknete na kartu Křivky, poté kliknete na příkaz Načíst, vyhledáte soubor, v němž je nastavení barev uloženo, a dvakrát klikněte na jeho název.

Postup při zadání způsobu zobrazování přetiskovaných barev Zp t nahoru

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.